Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl puslaidininkių trūkumo „Volvo“ laikinai stabdo sunkvežimių gamybą

Švedijos automobilių milžinė „Volvo“ pirmadienį paskelbė dėl pasaulinio puslaidininkių trūkumo esanti priversta laikinai stabdyti sunkvežimių gamybą.
„Volvo“ logotipas
„Volvo“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antra pagal dydį sunkiųjų krovininių transporto priemonių gamintoja pasaulyje antrąjį ketvirtį „taikys gamybos stabdymo dienas visuose sunkvežimių padaliniuose“, sakoma „Volvo Group“ pranešime.

„Šiuo metu skaičiuojame, kad bendra tokių priemonių trukmė bus nuo dviejų iki keturių savaičių, priklausomai nuo gamybos vietos“, – teigė bendrovė ir pripažino, kad poveikis produkcijai bus „didelis“.

„Šiuo metu pasaulinėje puslaidininkių ir kitų komponentų tiekimo grandinėje labai trūksta aiškumo, neapibrėžtumas išlieka didelis“, – pažymėjo „Volvo“ ir perspėjo, kad trūkumas paveiks ir kitas jos verslo sritis.

Automobilių gamintojas ypač stipriai paveikė kompiuterinių puslaidininkių tiekimo krizė, kuri iš dalies kyla dėl smarkiai išaugusios asmeninės elektronikos įrangos paklausos pandemijos metu.

„Ford“ ir „Volkswagen“ atsidūrė tarp automobilių gamintojų, kurios dėl puslaidininkių trūkumo buvo priverstos mažinti gamybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas