Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl sumažėjusios apyvartos Panevėžyje, „Maxima“ siunčia darbuotojus atostogauti

Nuo rugsėjo 13-osios įvesti ribojimai, draudžiantys asmenims be galimybių pasų lankytis didžiuosiuose prekybos centruose, sukėlė nemažai nemalonumų verslams. Štai vienas didžiausių prekybos tinklų Lietuvoje „Maxima“, Panevėžio mieste, buvo priverstas leisti darbuotojus į atostogas.
„Maxima“
„Maxima“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė naujienų portalui JP patvirtino, kad dalis didžiųjų „Maxima“ parduotuvių darbuotojų Panevėžyje, iš tiesų išnaudoja šį laikotarpį, kuomet pirkėjų srautai yra sumažėję, ir pasiima sukauptų atostogų.

„Šios atostogos yra apmokamos“, – pabrėžė ji.

Pasak E.Dapkienės, nuo rugsėjo 13 dienos, kai įsigaliojo reikalavimas į didesnes parduotuves įleisti tik pirkėjus su galimybių pasu ar kitais jam prilyginamais dokumentais, 75-iose „Maximos“ parduotuvėse pirkėjų srautai iki dabar yra apie 25 proc. mažesni.

„Tuo metu likusiose, daugiau nei 170-tyje, mūsų tinklo parduotuvių jie paaugo vos 0,8 proc. Apyvarta parduotuvėse su galimybių pasu smuko apie 15 proc., o be galimybių paso – išaugo beveik iki 17 proc. Palyginti su pernai metais, viso prekybos tinklo apyvarta nuo rugsėjo 13 dienos yra sumažėjusi“, – komentavo E.Dapkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas