Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Deutsche Bank“ po „Brexit“ į Frankfurtą gali iškelti 75 proc. aktyvų

Europos reguliuotojų spaudžiamas Vokietijos bankas „Deutsche Bank“ po „Brexit“ iš Londono į Frankfurtą iškels didesnę dalį operacijų nei manyta iš pradžių, pirmadienį pranešė „Financial Times“.
„Deutsche Bank“
„Deutsche Bank“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak leidinio šaltinių, bankas po „Brexit“ iš Londono gali iškelti apie 75 proc. visų Londone šiuo metu esančių aktyvų.

Turint omenyje, kad „Deutsche Bank“ sudaro apie pusę visų Jungtinėje Karalystėje veikiančių Europos bankų aktyvų, toks žingsnis Londonui būtų itin skaudus, sako ekspertai.

Didžiausių euro zonos bankų veiklą reguliuojantis Europos Centrinis Bankas (ECB) pareikalavo, kad „Deutsche Bank“ iš Londono į Vokietiją iškeltų didesnę savo aktyvų dalį. Toks ECB prašymas buvo pateiktas pagal bankų padalinių reikalavimus veiklai „trečiosiose šalyse“, kokia Jungtinė Karalystė taps po to, kai 2019-ųjų kovą išstos iš Europos Sąjungos (ES).

ECB baiminasi, kad po „Brexit“ Londone palikęs didelę dalį aktyvų, „Deutsche Bank“ liktų be patikimos reguliuotojų priežiūros.

Nors galutinis sprendimas dėl aktyvų iškėlimo iš Londono apimties dar nėra priimtas, „Deutsche Bank“ jau pradėjo mažinti veiklos Jungtinėje Karalystėje apimtis. Bankas jau anksčiau į Frankfurtą iškėlė beveik pusę eurais atliekamų tarpuskaitos operacijų.

Nors „Deutsche Bank“ neskelbia informacijos apie Jungtinės Karalystės aktyvų balansą, ekspertai skaičiuoja, kad 2016-aisiais šių aktyvų vertė sudarė apie 600 mlrd. eurų.

„Financial Times“ teigia, kad banko aktyvų perkėlimo iš Londono į Frankfurtą procesas truks 3-5 metus, galbūt net ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas