Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 21

Didžiausi atlyginimai pagal sektorius: kas daugiausiai moka iš IT įmonių, o kas iš prekybininkų ar viešbučių?

Net toje pačioje srityje dirbančiose įmonėse vidutinis atlyginimas gali skirtis keliais šimtais ar net tūkstančiais eurų, o šiuos skirtumus gali lemti tiek įmonių finansinė padėtis, tiek darbo grafikas, tiek išskirtinumų ieškojimas, norint pritraukti gerų darbuotojų. Tad kuriose įmonėse atlyginimai didžiausi? 15min pateikia didžiausius atlyginimus mokančių įmonių penketukus net 17-oje verslo sričių.
Atlyginimai pagal sektorius
Atlyginimai pagal sektorius / 15min ir įmonių nuotr.

15min portalo žurnalistai atrinko 17 verslo sričių ir paprašė „Scorify“ surikiuoti juose įmones pagal darbuotojams mokėtą didžiausią vidutinį atlyginimą.

Suprasti akimirksniu: kaip sudarėme sąrašą

  • Vertinti birželio mėnesio „Sodros“ pateikti vidutinio atlyginimo prieš mokesčius duomenys.
  • Į sąrašą įtraukėme įmones, kuriose dirba daugiau negu 15 darbuotojų, nes, mūsų vertinimu, turint mažiau darbuotojų ar dirbant tik šeimos nariams mokėti didesnį atlyginimą lengviau negu įdarbinus daug žmonių.
  • Į sąrašą neįtrauktos įmonės, kurios realios veiklos, kurios nutraukia veiklą Lietuvoje, pranešė atleidžiančios didžiąją dakį darbuotojų arba pagal nurodytą kodą veiklos nevykdo.
  • Sudarytas lyderiaujančių įmonių kiekviename iš pasirinktų sektorių penketukas.

Konkrečių įmonių mokami vidutiniai atlyginimai atkartojo ir visos rinkos situaciją. Iš 17 mūsų atrinktų sektorių didžiausios algos buvo informacinių technologijų (IT) įmonėse, kur vidutinis darbo užmokestis prieš mokesčius siekė nuo 7 iki 15 tūkst. eurų ir bankuose, kur atlyginimai siekė 5-7,8 tūkst. eurų.

Tarp didžiausius atlyginimus savo darbuotojams mokančių bendrovių pateko biotechnologijų (3-5 tūkst. eurų), chemijos pramonės (3,2-3,7 tūkst. eurų), telekomunikacijų (2,8-5,5 tūkst. eurų) ir farmacijos (2-3,8 tūkst. eurų) įmonės.

„Dėl atlyginimų lyderio vardo Lietuvoje varžosi technologijų ir finansų bendrovės. IT bendrovės jau kurį laiką lyderiauja šioje srityje, antroje vietoje palikę finansų paslaugas. Verta pastebėti, kad IT sektorius jau keli metai iš eilės yra tarp pirmaujančiųjų ir įdarbinant darbuotojus – liepos mėn. buvo fiksuotas 5 proc. darbuotojų skaičiaus augimas sektoriuje. Pandemija šiam sektoriui suteikė antrą kvėpavimą, kai tam tikrais laikotarpiais darbuotojų skaičiaus metinis augimas buvo 10 proc. ir daugiau“, – 15min komentavo „Scorify“ verslo sprendimų vadovė Jurga Tamašauskaitė.

Tad žvilgtelkime, kokios 5 įmonės populiariausiuose sektoriuose lyderiauja pagal atlyginimus.

Tarp prekybininkų didžiųjų vardų nėra

Mažmeninės prekybos sektoriuje pirmą vietą užima Vilniaus ir Kauno oro uostuose parduotuves valdanti įmonė „Travel Retail Vilnius“. „Sodros“ duomenimis, ši bendrovė, turinti 129 darbuotojus, birželį iš prekybininkų mokėjo didžiausius atlyginimus savo darbuotojams – darbo užmokesčio prieš mokesčius vidurkis siekė 2135 eurus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas