Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 06

Didžiausi darbdaviai pagal savivaldybes: kas iškrito, o kas – iškilo?

Penkiolika Lietuvos savivaldybių turi bent vieną darbdavį, įdarbinusį daugiau nei 1000 darbuotojų, rodo 15min sudarytas „Didžiausių Lietuvos darbdavių pagal savivaldybes“ sąrašas. Nors regionuose daugiausia žmonių įdarbinusios stambios gamyklos, trijuose didmiesčiuose didžiausio darbdavio titulą pelno prekybos tinklas.
Didžiausi darbdaviai Lietuvoje
Didžiausi darbdaviai Lietuvoje / 15min montažas

15min portalas, remdamasi „Sodros“ duomenimis ir įmonių apklausomis, sudarė „Didžiausių darbdavių pagal savivaldybes“ sąrašą. Į šį reitingą įtraukėme tik įmones, todėl į jį nepapuolė ligoninės, mokyklos ir kiti viešojo sektoriaus darbdaviai.

Tarptautinės personalo sprendimų kompanijos „Manpower“ vadovė Živilė Švežauskienė mano, kad miestams, ypač regionuose, stambus darbdavys naudingas. Jis stabilus, užtikrina ilgalaikes darbo vietas, neblogus atlyginimus, o svarbiausia – stumia į priekį ir miestą, kuriame įsikūręs.

„Geriau turėti vieną didelį darbdavį, negu šimtą mažiukų“, – įsitikinusi darbo rinkos ekspertė.

Bet ką daryti, jei savivaldybė tokio didelio darbdavio nesulaukia dešimtmečiais? Išeičių, pasirodo yra – netikėtą idėją, ko galėtų imtis valstybė, pasiūlė personalo atrankos bendrovės Baltijos šalyse „Alliance for Recruitment“ partneris Andrius Francas.

Pirmą kartą „Didžiausius darbdavius pagal savivaldybes“ 15min skelbė 2020 metais, tad kas pasikeitė ir kaip atrodo 2024 metų sąrašas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius