Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausi pridėtinės vertės mokesčio skolininkai valstybei – „Armitana“ ir „Neo aljansas“

„Step Top“ ir „Žygio batų“ tinklų parduotuves valdanti „Armitana“ Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pagal naujausią Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) deklaraciją nesumokėjo 776 tūkst. litų ir tebėra skolininkų sąrašo viršuje. O tarp didžiausių skolininkų ne tik už naujausią deklaraciją, o už visą laikotarpį „pirmauja“ beveik 6 mln. litų skolingas „Neo aljansas“, rodo VMI „15min“ pateikti duomenys.
VMI
Valstybinė mokesčių inspekcija skolininkus bando sutramdyti viešumu. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Armitanos“ atstovai per savaitę taip ir nepaaiškino, dėl kokių priežasčių įmonė laiku nesumokėjo PVM. 15min.lt per savaitę negavo atsakymo į keletą užklausų, o vėliau pakartotinai pasiteiravus telefonu, įmonės atstovė nurodė, kad bendrovė savo pozicijos nekomentuos.

Pasak VMI atstovo spaudai Dariaus Butos, „Armitana“ kreipėsi į VMI su prašymu nevykdyti priverstinio išieškojimo, kadangi mokestinę nepriemoką sumokės dalimis.

Kitos pagal naujausią PVM deklaraciją mokesčio nesumokėjusios bendrovės – prekyba medicinine įranga užsiimanti „Arbor Medical Corporation“ (650 tūkst. litų), chemijos pramonės bendrovė „Nutrilita“ ( 480 tūkst. litų), statybos bendrovė „Costum“(385 tūkst. litų) ir logistikos paslaugas teikianti „Modus“ (355 tūkst. litų).

Didžiausia PVM mokesčio skolininkė VMI už visą laikotarpį yra pramogų organizavimu ir nekilnojamojo turto (NT) nuoma užsiimanti įmonių grupė „Neo aljansas“ (5,9 mln. litų). Ji praėjusiais metais daugiau nei 3 kartus sumažino nuostolius.

Tarp didžiausių skolininkų VMI už visą laikotarpį dominuoja nekilnojamuoju turtu (NT) užsiimančios bendrovės: NT nuoma užsiimanti „Uniperka“ (3,4 mln. litų), patalpų nuomos ir kompiuterijos paslaugų įmonė „Domus altera“ (3,3 mln. litų) , taip pat NT paslaugas teikianti „Minoleta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas