Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Didžiausi verslo skandalai 2020 metais: turtuolių nuopuoliai, mėsa su salmonelėmis ir upelyje skandinti įkalčiai

2020-ieji paženklinti ne tik koronaviruso pandemijos, bet ir Lietuvos verslo pasaulį drebinusiais įvykiais. „Ko gali tikėtis iš metų, kurie prasideda žinia, jog Kuršių marios metų metus terštos nevalytomis nuotekomis“, – liūdnai juokauja koronaviruso pandemijos išvarginti lietuviai, prisimindami metų pradžioje nuskambėjusį „Grigeo Klaipėda“ taršos skandalą. Tačiau nors ir pirmasis, tai toli gražu nėra vienintelis atvejis šiais metais, kai šalies verslininkai ar įmonės sulaukė visuomenės kritikos ar net pasmerkimo. 15min atrinko TOP 10 didžiausių skandalų versle 2020 metais.

Tarp 15min atrinktų TOP 10 didžiausių skandalų versle 2020 metais, randame ir praeityje turtingiausių lietuvių vardų, ir upelyje skandintų įkalčių.

Vienos įmonės pričiuptos vykdant galimą nusikaltimą, kitos sulaukė pasmerkimo dėl bandymo pasinaudoti visiems sunkia situacija.

O gyventojų reakcija į verslininkų ir įmonių nusižengimus ar klaidas dar kartą patvirtino, kad gyventojai tampa vis labiau pilietiški ir iš šalies verslo tikisi ne tik tuščių deklaracijų apie aukštus standartus, bet ir atitinkamo elgesio.

1. „Grigeo Klaipėda“ taršos skandalas

Sausio 7 dieną žurnalistus susikvietusi Klaipėdos teisėsauga pranešė apie naktį įvykdytą didžiulio masto operaciją, atskleidusią, kad uostamiestyje įsikūręs kartono fabrikas „Grigeo Klaipėda“, priklausantis ekologiškumą deklaravusiai įmonių grupei „Grigeo“, daugelį metų galimai tyčia leido nevalytas nuotekas į Kuršių marias.

„Grigeo Klaipėda“
„Grigeo Klaipėda“

Politikai ir aplinkosaugininkai tai pavadino viena didžiausių ekologinių katastrofų visoje Lietuvoje. Tuometinis aplinkos ministras Kęstutis Mažeika pareiškė, kad įmonė nuotekas galėjo leisti nuo 2012 metų, o padaryta žala gamtai gali siekti net 60 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius