Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia Belgijos operatorė „Proximus“ renkasi „Nokia“ ir „Ericsson“ įrangą

Pirmaujanti Belgijos telekomunikacijų operatorė „Proximus“ pranešė planuojanti palaipsniui pakeisti Kinijos gamintojos „Huawei“ įrangą suomių tiekėjos „Nokia“ bei švedų tiekėjos „Ericsson“ produkcija, praneša naujienų agentūra AFP.
„Nokia“
„Nokia“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis jautrus sprendimas priimtas tuo metu, kai Jungtinės Valstijos nepaliaujamai stengiasi daryti spaudimą savo sąjungininkėms iš Europos, kad šios atsisakytų Kinijos įmonių įrangos plėtodamos 5G ryšio tinklus.

Belgijos sostinėje Briuselyje yra įsikūrusi NATO karinio aljanso ir Europos Sąjungos būstinės, todėl tinklų saugumas yra vienas iš svarbiausių valdžios institucijų prioritetų.

Pasak „Proximus“, sprendimas priimtas vadovaujantis „technologiniais, veiklos, finansiniais ir aplinkosaugos kriterijais“, tačiau stebėtojai mano, kad sprendimą galėjo nulemti ir politinis spaudimas.

Vašingtonas tikina, kad „Huawei“ įranga gali suteikti Kinijos prieigą prie tinklų, kurie leistų jai ne tik šnipinėti vyriausybės paslaptis, bet ir gauti įvairius asmens duomenis.

Pati bendrovė griežtai neigia tokius kaltinimus.

Kitos šalys, įskaitant Didžiąją Britaniją, Australiją, Naująją Zelandiją ir Indiją, taip pat yra priėmusios panašius sprendimus, o Prancūzija ir Italija paskelbė griežtus 5G tinklų plėtojimo apribojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas