Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausias šalyje pramogų centras jau atvėrė duris: ką čia rasite?

Tokio šiuolaikiško ir inovatyvaus pramogų centro Lietuvoje iki šiol tikrai nebuvo – antradienį Vilniuje, „Oze“, duris atvėrė „Action!byApollo“, kuriame lankytojai ras nuo dviejų aukštų lazerių erdvės, boulingo iki vienintelių tokių virtualios realybės (toliau – VR) žaidimų Baltijos šalyse bei interaktyvių pramogų. Į didžiausią ir inovatyviausią šalyje pramogų centrą investuota 4,6 mln. eurų.
Pramogų centro atidarymas
Pramogų centro atidarymas / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 „Ozas“ Pramogos

Išsiilgusiems pramogų – džiugios žinios: sostinėje, prekybos centre „Ozas“, duris atveria 3500 kv. m ploto pramogų centras „Action!byApollo“. Didžiausiai pramogų kompanijai Baltijos šalyse „Apollo Group“ priklausančiame centre veikia 35 įvairiausių pramogų ir maisto zonos, kuriose atsipalaiduoti galės interaktyvaus laisvalaikio išsiilgę žmonės.

Projektas brendo 4-erius metus

„Pramogų segmentas dar iki koronaviruso pandemijos buvo mažiausiai išplėtotas segmentas Lietuvoje, tačiau situacija nekito ir po didžiausių jos bangų“, – apie pamatytą nišą pasakojo „Apollo Group“ vykdantysis direktorius Lietuvoje Tadas Račkauskas. Taip kolektyvui kilusi idėja į Lietuvą atnešti inovatyviausias iki šiol turėtas pramogas.

Vadovo teigimu, kuriant šį projektą dalyvavo komanda, sudaryta iš lietuvių, estų ir suomių – iš tų žmonių, kurie Europoje prie pramogų koncepto prisidėjo kone daugiausiai.

„Kertinis mūsų pamatas šiuo metu yra boulingas, taip pat – visiškai nauja dviejų aukštų lazerių erdvė. Turime ir Baltijos šalyse analogų neturinčių VR žaidimų, geriausią sporto renginių stebėjimo vietą, kuri tam tikrais atvejais gali atitikti ir sporto areną“, – sakė jis.

Anot prekybos ir pramogų centro „Ozas“ PPC valdytojos Inos Augulienės, „Action!byApollo“ projekto Lietuvoje užuomazgos radosi dar prieš ketverius metus – tiek laiko užtruko sukurti tai, ką dabar galima rasti prekybos centro trečiame aukšte.

„Žinoma, čia matome tikrai didesnį nuomininko indėlį, kadangi jis turi daugiau patirties, žinių, kokie yra mūsų klientų poreikiai ir lūkesčiai. Tikimės, kad tai ir atliepsime“, – vilties sakė dedanti I.Augulienė.

Kaip pridūrė ji, mažieji pramogų entuziastai jau kuris laikas gali pasidžiaugti pramogų parko „Adventica“ paslaugomis, tačiau naujojo pramogų centro auditorija turėtų būti gerokai platesnė: „Tikimės, kad „Action! by Apollo“ pasiūlys pramogas jaunimui ir vyresniems asmenims.“

Užuovėja sporto aistruoliams

„Įspūdis yra geras, šios erdvės – labai gražios. Man patinka ir tai, kad yra sukurtos erdvės uždaroms filmų peržiūroms, ką pati daryti su draugais tikrai mėgstu. Galvoju, kad pirmai progai pasitaikius čia ir užsuksime“, – šypsojosi „Action! by Apollo“ atidarymo renginyje sutikta nuomonės formuotoja Inga Žuolytė.

Naujomis erdvėmis džiaugiasi ir sporto žurnalistas, televizijos, radijo laidų vedėjas Tomas Langvinis. Netrukus „Action!byApollo“ bus filmuojamos jo laidos.

„Kitos laidos būna filmuojamos prie žalio fono arba ten, kur matosi negyva miesto nuotrauka, o šios erdvės mums suteikia galimybę turėti unikalias studijas, kurios būtų tikros, gyvos, ne butaforinės. Tai laidoms suteiks labai daug smagaus, gyvo džiaugsmo“, – sakė T.Langvinis.

Kaip atskleidė sporto žurnalistas, čia turėtų būti filmuojamos 5-6 jo laidos, apie dalį kurių dar viešai nėra skelbiama. „Action!byApollo“ jis teigė matantis net apie 5-ias studijas, kur galėtų vykti filmavimai.

„Absoliučiai visi mūsų komandos nariai, tarp jų – ir broliai Lavrinovičiai, būtinai čia apsilankys, nes jiems yra labai smalsu. O kad jau ten filmuosime savo laidas, aišku, išbandysime visas pramogas“, – šypsojosi T.Langvinis.

Atidarymo šventės nepraleido ir Vilniaus „Ryto“ komercijos projektų vadybininkas Petras Jasiūnas. Kaip užsiminė jis, „Action!byApollo“ tikrai turi potencialo tapti krepšinio bendruomenei svarbiu objektu.

„Intriguoja daug dalykų – konkrečiai labiausiai laukiu minikino salių, jos skamba labai moderniai ir įdomiai, Lietuvoje dar to nemačiau. Manau, kad Vilniuje gali ir nebūti geresnės vietos stebėti krepšinio rungtynes“, – teigė „Ryto“ atstovas.

Nuo VR potyrių iki lazerių erdvės

„Action!byApollo“ lankytojus pasitinka visa puokštė pramogų, kurios tinka šeimoms, draugų būriui, darbo kolektyvui ar atėjus vienam – čia galima rasti vienintelį tokį Baltijos šalyse virtualios realybės „Hologate“ simuliatorių „Blitz“, taip pat išmėginti papildytos realybės laipiojimo sieną „ValoClimb“, strateginio bei sportinio pobūdžio pramogą „Laser TAG“, kurioje naudojamos lazerinio spindulio kulkos. Minėtojo „Laser TAG“ erdvės driekiasi net per du pramogų centro aukštus.

Organizatorių nuotr./„Action!byApollo“ pramogų centro atidarymas „Oze“
Organizatorių nuotr./„Action!byApollo“ pramogų centro atidarymas „Oze“
Organizatorių nuotr./„Action!byApollo“ pramogų centro atidarymas „Oze“
Organizatorių nuotr./„Action!byApollo“ pramogų centro atidarymas „Oze“

Vertinantys ramesnes pramogas gali rinktis smiginį, stalo kerlingą, boulingą ar biliardą. Anot centro valdytojų, interaktyvumas ir čia niekur nedingsta – biliardą galima žaisti pasinaudojant virtualios realybės projektoriais.

Savo vietą pramogų centre turėtų rasti ir sporto aistruoliai: „Action!byApollo“ duoda startą didžiausiam sporto barui Vilniuje, kurio amfiteatro arena leidžia pasijusti lyg stebint tikras rungtynes stadione.

Organizatorių nuotr./„Action!byApollo“ pramogų centro atidarymas „Oze“
Organizatorių nuotr./„Action!byApollo“ pramogų centro atidarymas „Oze“

O asmenines šventes planuojantiems „Action!byApollo“ lankytojams siūlomi žaidimų ir pramogų kambariai, kuriuose telpa iki 15-os asmenų, taip pat – kino salė ar privatus „Laser TAG“ žaidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas