Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dokumentus klastojusiai bendrovei Lietuvos geologijos tarnyba panaikino leidimą tirti žemės gelmes

Lietuvos geologijos tarnyba (LGT) panaikino UAB „Vanduo Jums“ išduoto leidimo tirti žemės gelmes galiojimą. Šis sprendimas priimtas todėl, kad bendrovė pažeidė teisės aktų reikalavimus dėl tinkamo požeminio vandens gręžinių įrengimo ir per LGT nustatytą terminą neištaisė pažeidimų, rašoma LGT pranešime spaudai.
Užerštas gruntas
Užerštas gruntas / Šiaulių aplinkosaugininkų nuotr.

LGT informuoja, kad UAB „Vanduo Jums“, klastodama dokumentus, įrengė požeminio vandens gręžinius 4 fiziniams asmenims ir taip pažeidė teisės aktų reikalavimus dėl tinkamo požeminio vandens gręžinių įrengimo. Be to, net per pakartotinai suteiktą terminą neatsakė į LGT raginimus pateikti išgręžtų požeminio vandens gręžinių dokumentus.

Žemės gelmių įstatymas suteikia LGT teisę stabdyti ir panaikinti leidimo tirti žemės gelmes galiojimą, jei nesilaikoma įstatymo 10 straipsnyje nurodytų reikalavimų.

„Neteisėta veikla iškraipo konkurencines sąlygas, griauna pasitikėjimą sąžiningai veikiančiais ūkio subjektais ir yra nesuderinama su teisinės atsakomybės principais. Mes siekiame užtikrinti, kad visi rinkos dalyviai laikytųsi reikalavimų, todėl tokie veiksmai, kaip minėtos bendrovės, nebus toleruojami“, – teigia LGT direktorius Egidijus Viskontas.

LGT primena, kad, ketinant įsirengti gėlo požeminio vandens gavybos gręžinį, būtina pateikti paraišką savivaldybei. Savivaldybė, atsižvelgdama į teritorijų planavimo dokumentus, teikia išvadą dėl gręžinio projektavimo.

Svarbu tai, kad požeminio vandens gavybos gręžinio projektas rengiamas visiems požeminio vandens gavybos gręžiniams, įskaitant požeminio vandens žvalgybai skirtus gręžinius, ir šie projektai derinami su LGT.

LGT sprendimą panaikinti leidimą tirti žemės gelmes bendrovė turi teisę apskųsti teisės aktų nustatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?