Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Domino's Pizza“ uždarys visas 142 picerijas Rusijoje

Bendrovė „DP Eurasia“, kuriai priklauso „Domino's Pizza“ prekės ženklo franšizės teisės Rusijoje, Turkijoje, Azerbaidžane ir Gruzijoje, pranešė, kad kreipsis dėl savo Rusijos padalinio „DPRussia“ bankroto, rašo CNN.
Domino's Pizza
Domino's Pizza / Scanpix/REUTERS

„Domino's Pizza“ sulaukė daug kritikos dėl to, kad veikė Rusijoje net ir po Kremliaus pradėtos invazijos į Ukrainą, nors iš agresorės rinkos pasitraukė didelė dalis Vakarų kompanijų – įskaitant ir greitojo maisto restoranus „McDonald's“ bei „Starbucks“.

Šis „Domino's Pizza“ žingsnis rodo, kad Vakarų įmonėms, kurios liko Rusijoje prasidėjus karui Ukrainoje, tenka rinktis tarp vis sudėtingesnių sprendimų. Kremlius gerokai apsunkino ir pabrangino Vakarų bendrovių galimybes parduoti savo įmones Rusijoje. Kai kuriais atvejais jis perėmė įmonių turto kontrolę, kaip, pavyzdžiui, Danijos alaus daryklos „Carlsberg“ ir Prancūzijos jogurto gamintojos „Danone“ atveju.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Danone“ produkcija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Danone“ produkcija

„Esant vis sudėtingesnėms sąlygoms, tiesioginė „DPRussia“ kontroliuojančioji bendrovė dabar yra priversta žengti šį žingsnį, dėl kurio bus nutrauktas bandymas parduoti „DPRussia“, kaip veikiančią įmonę“, – sakoma „DP Eurasia“ pareiškime.

Bendrovė Rusijoje valdo 142 picerijas ir yra trečia pagal dydį šalyje picų pristatymo įmonė. Gruodį „DP Eurasia“ pranešė, kad peržiūri savo veiklą Rusijoje ir kad „tęsiamas darbas dėl galimo pardavimo“.

Gali būti, kad jos picerijos Rusijoje ir toliau veiks su naujais savininkais ir prekės ženklais. Rusijoje veikiančius „McDonald's“ ir „Starbucks“ restoranus perėmė vietos rinkos dalyviai ir pakeitė jų pavadinimus, kai Vakarų bendrovės pasitraukė iš šalies.

„Starbucks“ tapo „Stars Coffee“, o „McDonald's“ – „Vkusno i tochka“ (liet. skanu ir taškas).

Niujorke listinguojama „Domino's Pizza Inc“ savo pareiškime nurodė, kad 2022 m. pradžioje „nustojo teikti bet kokią paramą Rusijos rinkai“ per savo patronuojamąsias įmones.

Jeilio universiteto tyrėjų duomenimis, nuo tada, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, daugiau kaip 1 000 užsienio bendrovių pasitraukė iš Rusijoje arba sustabdė savo veiklą ten.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas