Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 18

„Dvi valandos šuns vedžiojimo ir pilatesas darbo metu“: „carVertical“ vadovas išklojo, ką mano apie tokį darbuotojų elgesį

Verslininkas, transporto priemonių istorijos patikrų platformos „carVertical“ vadovas Rokas Medonis „LinkedIn“ platformoje išplatino laišką, kurį pirmiausia išsiuntė savo darbuotojams. Jame jis pažėrė kritikos – esą atsipalaidavimo atmosfera įmonėje tapo tiesiog tinginiavimu, o dalis darbuotojų darbo metu vedžioja šunis, arba 16 val. jau yra nebepasiekiami. Ekspertai tvirtina, kad darbas startuolyje – tai ne tik nemokami užkandžiai ir neribotos atostogos, tačiau tokioms įmonėms ypač svarbu tinkamai atsirinkti darbuotojus.
Rokas Medonis
Rokas Medonis / carVertical nuotr.

Pasak „carVertical“, kuri pirmoji Lietuvoje pasiūlė darbuotojams neribotas atostogas, vadovo R.Medonio, įmonėje galima dirbti nuotoliu, tačiau tai daryti leista ne tam, kad darbuotojai teiktų prioritetą dvi valandas vedžioti šunis darbo metu arba 16 val. jau nebebūtų pasiekiami.

„Atsipalaidavimo atmosfera, kuri buvo jums suteikta kaip įmonės kultūros dalis, tapo išnaudojama komandos nenaudai. Tai tapo tiesiog slack'inimu (tinginiavimu – liet.). Tai matau aš, tai matot ir jūs. Tai matosi ir be time tracking'o (laiko sekimo – liet.) įrankių. Bet jums tai tapo patogu“, – dėstė R.Medonis.

Jis mano, kad atsipalaidavimo kultūra turėtų motyvuoti darbuotojus padaryti daugiau, o ne skatinti veikti bet ką, dirbti kiek nori, nes pasekmių už tai esą nebus.

„Jūs sau laimingi vidury dienos žingsniuojat į pilatesą arba visas kabinetas sprendžiat, kokią suknelę pirkti kolegai“, – rašė jis.

123RF.com nuotr./Sporto salėje
123RF.com nuotr./Sporto salėje

R.Medonis taip pat pažymėjo pats prisiimantis atsakomybę už tai, kad įmonė priėjo šį tašką: „Tašką, kai mes tapome lėtesni, mažiau efektyvūs už kitus“ (toliau pateikiame visą R.Medonio laišką darbuotojams– aut.).

15min kalbinti ekspertai pastebi, kad darbas startuoliuose – ne kiekvienam, o ir patys startuoliai, laikui bėgant, keičiasi. Tad tokioms įmonėms itin svarbu pasirinkti tinkamus žmones, kurie gebės tarp darbdavio suteikiamų naudų nepamesti produktyvumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas