Sportas gyvai

E.Muskas – apie kosmosą, dirbtinį intelektą ir planą, ką darys su visais savo pinigais

Verslininkas milijardierius Elonas Muskas savo gyvenimo planuose dėlioja tarpplanetinį pasaulį ir namus, kuriuose įprastus kasdienybės darbus atliks robotai. Apie tokias ambicijas jis pasidalijo Pietų Prancūzijoje, Kanuose, vykstančiame tarptautiniame kūrybiškumo festivalyje „Kanų liūtai“.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Kanų Liūtai/Getty Images

Kalbėdamas apie dirbtinio intelekto (DI) perversmą, jis teigė jog DI smarkiai pakeis pasaulį ir kels klausimą apie žmonių ateitį. Vis dėlto jis pabrėžė esantis daugiau optimistas, nei pesimistas. Anot jo, svarbu, kad DI technologijos išlaikytų pasitikėjimą ir skatintų smalsumą.

Jo vadovaujama „Tesla“ šiuo metu kuria humanodinius robotus, kurie turės DI sistemą, naudojamą „Tesla“ elektromobiliuose.

„Humanoidiniai robotai iš esmės pakeis žmonių gyvenimą. Pokyčiai per vienerius metus bus radikalūs, o per penkerius – labai radikalūs. Tai bus visiškai funkcionalus humanoidinis robotas ir jis galės atlikti daugybę užduočių. Jis galės vedžioti šunį, prižiūrėti namus, auklėti vaikus, gaminti vakarienę“ – kalbėjo vizionierius.

„Tesla“ tinklalapyje skelbia, jog kompanijos vystomas humanoidinis robotas atliks nesaugias, pasikartojančias ar nuobodžias užduotis. Anksčiau E. Muskas yra teigęs, jog „Tesla“ robotas bus apie 173 cm ūgio, svers apie 57 kg.

Paklaustas apie jam priklausančios kosmoso technologijų bendrovės „SpaceX“ viziją, jis dalijosi, jog siekiama sukurti galimybes žmonėms keliauti tarp planetų – esą pirmas taikinys Marsas, o po jo – ir kitos Saulės sistemoje esančios planetos, kuriose gali būti sąlygos gyventi žmonėms.

Iš auditorijos konferencijos dalyvei uždavus provokuojantį klausimą apie tai, ką E. Muskas darys su uždirbtais pinigais, jeigu DI dėka gyvens amžinai, verslininkas juokavo: „Turbūt plaukiosiu banknotų pilname baseine. Juk kažką sportuoti reikia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius