Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

EK pritarė „Orlen“ perėmimo „Lotos“ grupės sandoriui

Europos Komisija pirmadienį pritarė sandoriui, kuriuo didžiausias Lenkijos naftos koncernas „Orlen“ perimtų pagrindinę konkurentę šioje šalyje – „Lotos“ grupę, skelbia Lenkijos radijas.
„Orlen“ degalinė
„Orlen“ degalinė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos narė Margrethe Vestager pareiškė, kad sąlygos, kuriomis „Orlen“ susijungs su „Lotos“ grupe, nelems degalų kainų augimo bei nepažeis rinkų atvirumo principų.

„Orlen“ vadovas Danielis Obajtekas pranešė, kad sandorį, kuris buvo pristatytas 2018 metais, o derybos su EK dėl jo užtruko ilgai, planuojama užbaigti liepos pabaigoje arba rugpjūčio pradžioje.

„Tai reiškia, kad mes sutinkame su sutarties, kurią sudarėme su savo partneriais, sąlygomis. Tai vienas paskutiniųjų elementų. Turime šešis mėnesius, per kuriuos galėtume atlikti visus pateiktus [susijungimo sutarties] patikslinimus, bet jie jokiu būdu neužkerta kelio „Lotos“ grupės perėmimui. Sandorį planuojame užbaigti liepą ar rugpjūtį – labai greitai, bet tai galima pasiekti“, – sakė D.Obajtekas.

Jis pridūrė, jog „Lotos“ grupės perėmimas – tai „Orlen“ strategijos tapti įmone, turinčia pakankamai įtakos, kad galėtų konkuruoti tarptautinėje arenoje, dalis.

Ketinimų protokolą dėl „Grupa Lotos“ įsigijimo „Orlen“ su Lenkijos valdžia pasirašė 2018 metų vasarį, o 2019 metų viduryje paprašė Europos Komisijos leidimo šiam sandoriui.

2020-ųjų vasarą „Orlen“ pasirašė ketinimų protokolą su šalies vyriausybe dėl jos kontroliuojamos naftos ir dujų bendrovės „Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo“ (PGNiG) kontrolės perėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas