Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ekošvarai“ į gamtą išleidus daugiau nei numatyta išvalytų nuotekų gresia bauda iki 10 tūkst. eurų

Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė, kad įmonė leido išvalytas nuotekas į gamtinę aplinką be taršos leidimo. Dėl šio pažeidimo UAB „Ekošvara“ atsakingam asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o įmonei – teisės aktų pažeidimo protokolas, rašoma departamento pranešime žiniasklaidai.
Vilniaus miesto nuotekų valykla
Vilniaus miesto nuotekų valykla / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Įmonė teikianti skalbimo paslaugas, t. y. skalbykloje vykdydama tekstilės ir kailių gaminių skalbimą ir valymą į Murlės upelį išleido daugiau nei 5 kubinius metrų išvalytų nuotekų ir taip pažeidė aplinkosauginius reikalavimus.

„Kad tokie atvejai nesikartotų, primename, kad įmonėms, kurios išleidžia daugiau kaip 5 kubinius metrus išvalytų nuotekų į gamtinę aplinką reikalingas taršos leidimas, kurį pagal nustatytas tvarkas išduoda Aplinkos apsaugos agentūra“, – teigia Vilniaus rajono aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Žydrė Majauskaitė.

Remiantis Lietuvos Respublikos aplinkos apsaugos įstatymu įmonė UAB „Ekošvara“ patraukta atsakomybėn ir jai gresia bauda nuo 5000 iki 10000 eurų. Taip pat už neteisėtą nuotekų išleidimą įmonės atsakingam asmeniui surašytas administracinių nusižengimų protokolas ir gresia nuo 600 iki 1150 eurų bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas