Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Elektromobilių stotelių kūrėjai „Elinta Charge“ – 7 mln. eurų investicija

Lenkijoje veikiantis privataus kapitalo fondas „AVIA Capital“ ir investicijų valdymo įmonė „LitCapital“ investuoja 7 mln. eurų į elektromobilių įkrovimo stotelių vystytoją ir gamintoją „Elinta Charge“, ketvirtadienį pranešė įmonės.
Elektromobilis
Elektromobilis / 123rf.com

„AVIA Capital“ fondo vadovas Piotras Panasiewiczius sako, kad ši investicija prisidės prie bendrovės augimo bei mažins transporto kuriamą taršą.

„LitCapital“ įkūrėjas ir vadovaujantis partneris Šarūnas Šiugžda teigia, kad rinkos potencialas ya didelis, o „Elinta Charge“ turi inžinerinį talentą bei išskirtinį produktą.

Investicijos bus skirtos įmonės augimui, produktų ir paslaugų plėtrai, naujos kartos programinės įrangos vystymui ir inžinierių bei programuotojų samdai. Pasak bendrovės vadovo, tai padės išlaikyti tokį pat, kaip 2021 metais, augimo tempą šiais ir kitais metais.

„Turėdami stiprių investuotojų iš Lenkijos užnugarį taip pat tikimės daugiau sinergijos su šia rinka ne tik išnaudojant jos paklausos potencialą, tačiau ir ieškant technologinių sprendimų, medžiagų bei paslaugų tiekimo galimybių kaimyninėje šalyje“, – panešime sakė „Elinta Charge“ vadovas Ignas Mikutis.

„Elinta Charge“ kuria ir gamina komercinės paskirties ir namų ūkiams skirtas stoteles, taip pat siūlo debesijos pagrindu veikiančią programinę įrangą. Bendrovės technologiniai sprendimai jau įdiegti daugiau nei 30 šalių 4 žemynuose.

„Elinta Charge“ kilo iš „Elinta“ grupės padalinio. Pagrindiniai grupės akcininkai yra Vytautas Jokužis ir Vladas Lašas.

Tai jau antroji „Elinta Charge“ pritraukta investicija – 2018 metais1,5 mln. eurų į bendrovę investavo „LVV grupė“ ir keli smulkūs investuotojai.

„AVIA Capital“ yra pritraukęs 60 mln. eurų kapitalą, o pastaruoju metu fondas investavo į didžiausią pasaulyje techninės ir programinės įrangos, skirtos medicininių vaizdo gavimo prietaisų kokybės kontrolei, tiekėją „Pro-Project Group“.

„LitCapital“ anksčiau investavo į fotonikos įmonę „Altechna“, IT bendrovę „Whatagraph“ ir jutiklių kūrėją „Brolis Semiconductors“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas