Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Elmenhorster“ atsisako plastikinių šiaudelių, juos keis popieriniais

Įmonė „Eckes-Granini Lietuva“ pirmoji iš sulčių gamintojų Lietuvoje atsisakė plastikinių šiaudelių ir pakeitė juos popieriniais. Gamykloje Žiežmariuose gaminamos sultys „Elmenhorster“ 0,2 l pakeliuose su popieriniais šiaudeliais prekyboje pasirodė lapkričio pabaigoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Elmenhorster sultys
Elmenhorster sultys / Elmenhorster nuotr.

„Nors ES vienkartinių plastiko gaminių direktyva įsigalios tik nuo 2021 m. liepos, tačiau ją įgyvendinti nusprendėme iškart suradę gamintojus, pasiūliusius aukštos kokybės popierinius šiaudelius. Tai vienas mūsų bendrovės žingsnių saugant natūralią aplinką bei užtikrinant tvarią gamybą, prie kurio kviečiame jungtis ir kitus rinkos dalyvius.

Vien mes sulčių ir sulčių gėrimų pakuotėms sunaudojame apie 2,5 mln. šiaudelių, tad šis sprendimas Lietuvoje naudojamą plastiko kiekį sumažins maždaug 1000 kilogramų per metus“, – sako „Eckes-Granini Lietuva“ rinkodaros direktorius Vidas Komparskas, bendrovėje atsakingas už tvarią ir darnią veiklą.

Pasak V.Komparsko, plastikinių šiaudelių jų įmonė nebenaudoja jau nuo antros lapkričio pusės. Tiesa, kai kuriose parduotuvėse vis dar gali būti išparduodami sulčių likučiai, tačiau į prekybos vietas šiuo metu jau tiekiami tik gaminiai su popieriniais šiaudeliais.

Vadovaujantis ES direktyva, nuo 2021 m. vidurio įsigalios draudimas tiekti rinkai ne tik plastikinius gėrimų šiaudelius, bet ir plastikinius stalo įrankius, lėkštes, gėrimų maišiklius, oro balionėlių lazdeles, ausų krapštukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius