Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ericsson“ atidėjo 220 mln. JAV dolerių galimoms baudoms Jungtinėse Valstijose

Švedijos „Ericsson“, didžiausia pasaulyje mobiliojo ryšio tinklų įrangos gamintoja, pranešė atidėjusi 220 mln. JAV dolerių galimoms baudoms Jungtinėse Valstijose už įtariamus kyšius „Islamo valstybės“ (IS) grupuotei Irake – ši byla telekomunikacijų grupę slegia jau kelis mėnesius.
„Ericsson“
„Ericsson“ / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Bendrovė vasarį pripažino, kad kai kurie „Ericsson“ darbuotojai galėjo būti susiję su IS narių papirkimu už gabenimą keliais per grupuotės kontroliuojamas teritorijas Irake 2011–2019 metais.

JAV teisingumo departamentas tiria, ar „Ericsson“ nepažeidė JAV Korupcinių veiksmų užsienyje įstatymo (angl. Foreign Corrupt Practices Act (FCPA)), kuris gali būti taikomas užsienio įmonėms, teikiančioms ataskaitas reguliavimo institucijoms Jungtinėse Valstijose.

„Ericsson“ nepasiekė susitarimo su JAV Teisingumo departamentu dėl šių tariamų pažeidimų, diskusijos tebevyksta“, – sakoma bendrovės pranešime.

2019 metasi bendrovė jau buvo sutikusi sumokėti 1 mlrd. JAV dolerių baudų amerikiečių institucijoms, kad būtų baigtos korupcijos tyrimo bylos Džibutyje, Kinijoje, Vietname, Indonezijoje ir Kuveite.

Atidėtoji suma naujausiai galimai JAV baudai – 2,3 mlrd. kronų – bus įtraukta į bendrovės 2022 metų ketvirtojo ketvirčio finansinius rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas