Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 24 /06 25 10:56

ES kaltina „Apple“ pažeidus skaitmeninės konkurencijos taisykles

Europos Sąjunga pirmadienį apkaltino technologijų milžinę „Apple“ pažeidus naujas skaitmeninės konkurencijos taisykles ir nustačius savo prekyvietėje „App Store“ taisykles, neleidžiančias programinės įrangos kūrėjams nukreipti naudotojų į kitas platformas.
„Apple“ logotipas / Gonzalo Fuentes / REUTERS
„Apple“ logotipas / Gonzalo Fuentes / REUTERS

Europos Komisija (EK) pareiškė, kad, remiantis preliminariomis jos tyrimo išvadomis, išmaniųjų telefonų „iPhone“ gamintoja pažeidė 27 valstybių bloko Skaitmeninių rinkų aktą (SRA).

Šiuo plačiu taisyklių rinkiniu siekiama, kad didžiosios platformos, veikiančios kaip prieigos valdytojai, internete elgtųsi sąžiningai.

EK teigimu, „Apple“ „App Store“ taisyklės „neleidžia programėlių kūrėjams laisvai nukreipti vartotojų į alternatyvius pasiūlymų ir turinio kanalus“.

Dabar „Apple“ turi galimybę atsakyti į išvadas, kurias EK įvertins. Galutinį sprendimą dėl „Apple“ atitikties reikalavimams ji turi priimti iki kitų metų kovo.

EK turi teisę skirti baudas iki 10 proc. visos įmonės pasaulinės apyvartos. Pakartotinai nusižengusiems subjektams ši suma gali išaugti iki 20 procentų.

Tai pirmas kartas, kai EK pagal naująsias taisykles pateikė oficialų kaltinimą technologijų įmonei. Šį kovą ji pradėjo pirmuosius tyrimus pagal SRA dėl „Apple“, „Google“ ir „Meta“.

Tuo metu „Apple“ nurodė, kad per pastaruosius kelis mėnesius, „atsižvelgdama į kūrėjų ir EK atsiliepimus, atliko keletą pakeitimų, kad atitiktų SRA reikalavimus“.

„Esame įsitikinę, kad mūsų planas atitinka įstatymą“, – sakė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus