Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ES nerimauja, kad „Twitter“ personalas nebepajėgs užtikrinti informacijos kontrolės

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį išreiškė susirūpinimą dėl „Twitter“ darbuotojų atleidimo, socialinį tinklą perėmus Elonui Muskui ir pranešus apie technologijų įmonės lobizmo biuro Briuselyje uždarymą.
„Twitter“
„Twitter“ / 123RF.com nuotr.

„Nerimaujame dėl sprendimų palikti įmonėje vis mažiau žmonių“, – Dubline, kur „Twitter“ ir kitos JAV technologijų grupės turi savo būstines Europoje, žurnalistams sakė už teisingumą atsakingas Europos Komisijos narys Didier Reyndersas.

„Kai kalbame apie neapykantą kurstančias kalbas, esu tikras, kad reikia žmogiškųjų išteklių“, – pridūrė jis po susitikimo su neįvardytais „Twitter“ atstovais.

Naujas ES atliktas vertinimas parodė, kad didelių socialinės žiniasklaidos įmonių per 24 valandas peržiūrėtų pranešimų apie neapykantą kurstančią kalbą skaičius sumažėjo nuo 90 proc. 2020 metais iki 81 proc. 2021-aisiais ir 64 proc. 2022 metais.

Skaičiai parodė, kad tik „YouTube“ pagerino įžeidžiančio turinio pašalinimo rodiklį, kaip apibrėžta ES elgesio kodekse, o „Twitter“ ir kitų technologijų įmonių pastangos sumažėjo.

Nerimas dėl tendencijų „Twitter“ po perėmimo sustiprėjo ketvirtadienį, kai „The Financial Times“ (FT) pranešė, jog bendrovė išardė uždarė biurą Briuselyje, pasitraukus vadovams, atsakingiems už pastangas laikytis ES nustatytų veiklos internete taisyklių.

„Tai papildomas rūpestis, nes labai svarbu, jog būtų komanda, skirta santykiams su Europos institucijomis palaikyti“, – reaguodamas į FT pranešimą sakė D.Reyndersas.

Visgi jis teigė, kad yra „optimistiškas nusiteikęs“ ir kad tinklas pažadėjo, jog „Twitter“ komanda Dubline imsis Briuselio biuro pareigų.

EK vicepirmininkė Vera Jourova taip pat išreiškė nerimą.

„Jei norite veiksmingai aptikti ir imtis veiksmų prieš #dezinformaciją ir propagandą, tam reikia išteklių“, – tviteryje parašė ji.

Praėjusį mėnesį įsigijęs įmonę, E.Muskas atleido maždaug pusę iš 7,5 tūkst. „Twitter“ darbuotojų, įskaitant daugelį darbuotojų, kuriems buvo pavesta kovoti su dezinformacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas