Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Estijos parlamentas spręs rusiškų televizijų transliacijos ribojimo klausimą

Estijos parlamentui antradienį pateiktas „Pasiūlymų vyriausybei dėl Estijai priešiškos propagandos prevencijos“ projektas, numatantis, kad rusiškų televizijų transliacijos turi būti apribotos.
Katinas žiūri televizorių
Televizija / 123RF.com nuotr.

„Atsižvelgiant į įtemptą saugumo situaciją ir agresyvią Rusijos veiklą siekiant daryti įtaką kaimyninėse valstybėse, būtina peržiūrėti dabartinius įstatymus ir priemones priešiškiems, karą kurstantiems televizijos kanalams Estijoje“, – sakoma aiškinamajame pranešime.

Pastaruoju metu Estijos žiniasklaidoje pasirodė virtinė straipsnių su reikalavimais nutraukti šalyje Rusijos televizijų transliaciją. Šiuo metu Estijoje į pagrindinius keturių didžiausių operatorių paketus įtrauktos „Pervyj baltijskij kanal“ (PBK), Baltijos šalyse retransliuojanti Rusijos televizijos „Pervyj kanal“ laidas, „RTR Planeta“ ir „NTV Mir“.

Estų užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets, antradienį parlamente atsakinėdama į deputatų klausimus apie rusiškas televizijas, sakė, kad jos pateikia „labai daug klaidingos informacijos apie dabartinę saugumo krizės padėtį“.

Vis dėlto ministrė nepateikė savo konkrečios nuomonės apie pasiūlymą nutraukti televizijos kanalų rusų kalba transliaciją. Ji sakė, jog pačiai Estijai reiktų sukurti „įdomių informacinių kanalų“ rusų kalba, kad jie galėtų „sudominti rusakalbius gyventojus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas