Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Evergrande“ akcijos pabrango, į valdybą paskyrus valstybinės įmonės atstovą

Kinijos nekilnojamojo turto vystytojos „Evergrande“ akcijos pirmadienį pabrango, pasirodžius pranešimams, kad į bendrovės valdybą buvo paskirtas valstybinės įmonės atstovas, kas atveria kelią vyriausybės gelbėjimo plano įgyvendinimui.
„Evergrande“
„Evergrande“ / piotrkt/123RF.COM nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

„Evergrande“, kuri jau kelis mėnesius mindžiukuoja ant bankroto slenksčio iškilus sunkumų vykdyti su didesniu nei 300 mlrd. JAV dolerių įsiskolinimu susijusius įsipareigojimus, akcijos pirmadienį pabrango beveik 4 procentais.

Šuolis užfiksuotas, kai sekmadienį biržos operatorei pateikta paraiška parodė, jog bendrovė į savo valdybą įtraukė Kinijos „Cinda Asset Management“ – vieno iš keturių didžiausių šalies valstybės turto valdytojų – atstovą.

Guangdongo provincijos, kurioje yra įsikūrusi įmonės būstinė, vyriausybė šiuo metu prižiūri „Evergrande“ skolų restruktūrizavimo procesą, o svarbios valstybinės turto valdytojos atstovo paskyrimas, regis, nudžiugino investuotojus.

Tikimasi, kad valstybinės įmonės perims nekilnojamojo turto milžinės turtą. Bendrovė praėjusį mėnesį įsteigė rizikos valdymo komitetą, prie kurio prisijungė valstybinių institucijų pareigūnai, padėsiantys palengvinti šį procesą.

Bendrovė ne kartą yra pažadėjusi užbaigti vykdomus projektus ir perduoti nekilnojamąjį turtą pirkėjams.

Kinijos nekilnojamojo turto įmonės susidūrė su suvaržymais, Pekinui ėmusis priemonių pažaboti nekilnojamojo turto sektoriaus įsiskolinimą ir kovoti su spekuliacijomis.

Kita su sunkumais susidūrusi statytoja „Yuzhou Group“ pirmadienį pranešė, kad neįvykdys įsipareigojimų, susijusių su dviem JAV doleriais išreikštomis obligacijų emisijomis, kurių vertė viršija 100 mln. JAV dolerių.

„Bloomberg“ surinktais duomenimis, „Yuzhou Group“ įsiskolinimas JAV doleriais siekia 5,7 milijardo.

Pastarosiomis dienomis nekilnojamojo turto bendrovės „Agile Group“ ir „Shimao Group“ taip pat paskelbė apie įmonių akcijų paketų pardavimą valstybės valdomoms įmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas