Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Evergrande“ akcijų kursas smuko, pranešus apie dar du laiku neatliktus mokėjimus

Kinijos nekilnojamojo turto milžinės „Evergrande“ akcijos ketvirtadienio rytą Honkonge pigo 10 proc., pasirodžius pranešimų, kad grupė neatliko dar dviejų mokėjimų kreditoriams.
„Evergrande“
„Evergrande“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Akcijos Verslas

„Evergrande“, kurios įsipareigojimai siekia 300 mlrd. JAV dolerių, susidūrė su sunkumais grąžinant skolas obligacijų savininkams ir investuotojams, kai Pekinas sugriežtino išsipūtusio nekilnojamojo turto sektoriaus kontrolės priemones.

Kiek anksčiau šią savaitę grupė nudžiugino investuotojus tvirtindama, kad šį mėnesį pajėgs klientams perduoti dešimtis tūkstančių būstų ir sumokėti kai kurias skolas.

Visgi bendrovės akcijų kursas ketvirtadienį smuko, kai „Bloomberg News“ paskelbė, jog suėjo dar dviejų mokėjimų terminai, tačiau mokėjimai nebuvo atlikti.

Abiem mokėjimams, susijusiems su JAV doleriais išreikštomis obligacijomis, kurių bendra vertė siekia 250 mln. JAV dolerių, dar taikomas 30 dienų lengvatinis laikotarpis.

Vėlyvą ketvirtadienio rytą bendrovės akcijos Honkongo biržoje atpigo 10,30 procento.

Kiek anksčiau šį mėnesį tarptautinės kredito reitingų agentūros pripažino, kad „Evergrande“ nevykdo įsipareigojimų laiku.

Ankstesni sunkumai sumokėti tiekėjams ir rangovams dėl skolų krizės paskatino būsto pirkėjų ir investuotojų protestus grupės būstinės Šendžene.

Pastaraisiais mėnesiais bendrovė ne kartą teigė, kad užbaigs savo nebaigtus projektus ir pristatys juos pirkėjams, desperatiškai siekdama padengti skolas, nepaisydama to, jog anksčiau nepajėgė [adengti daugiau nei 1,2 mlrd. JAV dolerių įsiskolinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas