Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Evergrande“ parduos „HengTen Networks“ akcijų už 273 mln. JAV dolerių

Viena didžiausių Kinijos nekilnojamojo turto vystytojų „China Evergrande Group“ pranešė parduosianti jai priklausantį žiniasklaidos įmonės „HengTen Networks Group“ akcijų paketą už 2,13 mlrd. Honkongo dolerių (273 mln. JAV dolerių).
„Evergrande“
„Evergrande“ / piotrkt/123RF.COM nuotr.
Temos: 2 Akcijos Verslas

Remiantis „Evergrande“ pranešimu spaudai, ji parduos 18 proc. „HengTen Networks“ akcijų už 1,28 Honkongo dolerio už akciją kainą – tai yra 24,3 proc. pigiau nei kaina, fiksuota pastarosios prekybos sesijos uždarymo metu.

„Evergrande“ patirs maždaug 8,5 mlrd. Honkongo dolerių nuostolį, atsižvelgiant į skirtumą tarp sandorio kainos ir birželio pabaigoje fiksuotos akcijų vertės.

Iš pardavimo gautos lėšos bus skirtos apyvartinėms lėšoms papildyti, rašoma pranešime.

„Evergrande“, kurios įsiskolinimas siekia 300 mlrd. JAV dolerių, iš kurių 20 mlrd. JAV dolerių skola yra susijusi su JAV doleriais išreikštomis obligacijomis, kitą savaitę privalės atlikti palūkanų mokėjimą.

Norėdama sumokėti skolas, įmonė ne kartą griebėsi turto pardavimo. Lapkričio pradžioje buvo pranešta, kad NT vystytoja pardavė maždaug 5,7 proc. „HengTen Networks“ akcijų, surinkdama apie 145 mln. JAV dolerių.

„Evergrande“ akcijos ketvirtadienį per prekybą Honkonge atpigo 4,6 proc., o „HengTen Networks“ – pabrango 24,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas