Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Fegda grupė“ užbaigė „Alkestos“ įsigijimą

Infrastruktūros statybos bei remonto grupė „Fegda grupė“ užbaigė tokio pat verslo bendrovės „Alkesta“ įsigijimo sandorį, po kurio kontroliuoja 97,15 proc. šios įmonės akcijų.
Eurų banknotai ir monetos
Eurų banknotai ir monetos / 123RF.com nuotr.

Pasak „Fegdos grupės“ vadovo Gedimino Gribulio, 75,1 proc. „Alkestos“ akcijų įsigijusi grupė dar labiau sustiprins savo pozicijas Lietuvoje. Anot jo, įsigyti su finansiniais sunkumais susidūrusią įmonę nuspręsta praėjusių metų vasarą, tačiau procesas užtruko dėl to, jog teko laukti Konkurencijos tarybos leidimo.

„Tikėjomės jį gauti kiek anksčiau, tačiau suprantame, kad kelių ir tiltų statybos rinka išties sudėtinga, Konkurencijos tarybai teko prieš priimant sprendimą išanalizuoti labai daug detalių, o mums pateikti itin daug duomenų. Pagrindinis uždavinys tuo laikotarpiu buvo užtikrinti, kad „Alkestos“ veikla nenutrūktų ir, užbaigus sandorį, bendrovė galėtų sėkmingai įsilieti į mūsų grupės sudėtį“, – pranešime sakė G.Gribulis.

Dėl pandemijos ir karo Ukrainoje pasekmių finansinių sunkumų patyrusios „Alkestos“ vadovo ir akcininko Rimanto Morkūno prašymu Kauno apygardos teismas pernai lapkritį iškėlė įmonei restruktūrizavimo bylą, tuomet skelbta, kad ben­dro­vė tu­ri per 10 mln. eu­rų įsi­sko­li­ni­mų, o jos tur­to ver­tė – be­veik 17 mln. eu­rų.

Pasak G.Gribulio, sunkumų patyrusi „Alkesta“ parodė norą pokyčiams nelaukdama naujojo akcininko: „Bendrovės veikla nesustojo nei dienai, o šiuo metu ji turi solidų projektų portfelį ir pilnu pajėgumu darbuojasi ties „Via Baltica“ projektais“.

Nuo šiol „Fegda grupę“ sudaro penkios bendrovės – įmonių veiklą konsoliduojanti „Fegda grupė“, „Fegda“, „Tilsta“, „Alkesta“ ir „SRP Projektas“.

„Fegda grupės“ akcininkai yra trys fiziniai asmenys ir aštuonių asmenų valdoma įmonė „Milsa“. „Alkestą“ valdo trys fiziniai asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas