Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Fegdai“ nepavyko laimėti ginčo su LAKD dėl 11 mln. eurų vertės asfalto tyrimų konkurso

Už maždaug 11 mln. eurų asfalto laboratorinių bandymų paslaugas perkančios Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) kvalifikacijos reikalavimai konkurso dalyviams yra teisėti, nusprendė teismas.
Tilto per Nerį atidarymas
Asfaltas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apeliacinis teismas spalio 12 dieną atmetė konkurso sąlygas skundusios kelių ir tiltų statybos bendrovės „Fegda“ ieškinį ir paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo liepą priimtą sprendimą.

Kelių direkcija neleido konkurse dalyvauti įmonėms, kurios verčiasi ir kelių statyba, nes, anot jos, ši aplinkybė negarantuotų nepriklausomumo kriterijaus. Toks reikalavimas, anot Apeliacinio teismo, yra teisėtas.

„Įvertinus perkančiosios organizacijos poreikį, viešąjį interesą, tiekėjų nepriklausomumo reikalavimas pirkimo sąlygose buvo nustatytas pagrįstai ir teisėtai“, – rašoma nutartyje, kurią dar galima skųsti.

Akredituotą laboratoriją turinti „Fegda“ ginčijo konkurso sąlygą, pagal kurią medžiagų tyrimai ir bandymai turi būti atliekami nepriklausomoje ir Nacionalinio akreditacijos biuro pripažintoje laboratorijoje – įmonė teismų prašė pripažinti, kad toks reikalavimas yra neteisėtas ir ribojantis konkurenciją.

Be to, pasak „Fegdos“, draudimas asfalto bandymų paslaugas teikti kelių statybos įmonėms nenumatytas jokiuose teisės aktuose. Tarp argumentų įmonė taip pat nurodė, kad tai sudaro išimtines sąlygas kitiems dalyviams, tikėtina – bendrovei „Laboratorinių bandymų centras, beveik visada laiminčiai tokius pirkimus.

LAKD teigė nesudaranti išimtinių ar palankesnių sąlygų jokiems dalyviams.

„Fegda“ ir LAKD ginčas teismą pasiekė po to, kai direkcija gegužę atmetė bendrovės pretenziją dėl pirkime numatytų kvalifikacijos reikalavimų.

Konkurso sąlygos numato, kad su jo laimėtoju bus pasirašyta penkerių metų 11,4 mln. eurų vertės sutartis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas