Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Fima“ pajamos pernai smuktelėjo, nuostoliai Lietuvoje siekė 1,2 mln. eurų

Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje veikianti inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ praėjusiais metais gavo 66 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 23 proc. mažiau nei prieš metus. Šiemet bendrovė tikisi auginti ir pajamas, ir pelną.
„Fima“
„Fima“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Praėjusiais metais grupė uždirbo 0,77 mln. eurų grynojo pelno, kai prieš metus jis siekė 7,2 mln. eurų.

„Praėjusių metų rezultatus vertiname dvejopai. Iš vienos pusės, visą regioną paveikė Rusijos karas Ukrainoje. Dėl jo dalis mūsų tikslinių infrastruktūros projektų nusikėlė, nes valstybės peržiūrėjo savo prioritetus ir lėšų paskirstymą. Ir tai turėjo neigiamos įtakos grupės pajamoms“, – pranešime sakė „Fimos“ vadovas Vytenis Pinaitis.

„Iš kitos pusės, sugebėjome prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių ir metus baigti skaičiuodami pelną, kad ir nedidelį. Be to, dalis pristabdytų infrastruktūros projektų tiesiog persikėlė į šiuos metus, skelbiami nauji pirkimai, o tai suteikia optimizmo dėl 2023-iųjų“, – pridūrė jis.

Lietuvoje veikiančios įmonės pajamos išliko panašios į užpernykštes ir sudarė beveik trečdalį visos grupės pajamų – 21,4 mln. eurų, tačiau bendrovė fiksavo 1,2 mln. grynojo nuostolio.

„Šį nuostolį lėmė bendrovės turėti finansiniai įsipareigojimai akcininkams. Tačiau 2023 metų balandį „Fima“, kaip ir planuota, pakeitė kapitalo struktūrą ir perleido akcininkui likusias dukterinės įmonės „Krakowskie Zakłady Automatyki“ akcijas ir nuo šių metų nebeturi jokių trumpalaikių ar ilgalaikių paskolų, kas palengvins įmonės galimybes veikti pelningai“, – sakė V.Pinaitis.

Jo teigimu, grupė 2023 metus vertina optimistiškai ir tikisi augti ir Lietuvoje, ir Latvijoje bei Lenkijoje.

„Prognozuojame, kad Latvijoje mūsų pajamos šiemet turėtų augti 4-5 kartus. Taip pat, turėdami didžiulę patirtį geležinkelio projektuose, tikimės sėkmingai dalyvauti „Rail Baltica“ ir kituose geležinkelių konkursuose Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje“, – teigė įmonės vadovas.

100 proc. „Fima“ akcijų netiesiogiai per „Security Holdings B.V.“ priklauso pasaulinės turto valdymo bendrovės „Barings“ investiciniam fondui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas