Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Fimos“ grupės pelnas pernai augo dukart iki 7,2 mln. eurų

Inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ praėjusiais metais gavo 85,9 mln. eurų konsoliduotų pardavimo pajamų – 0,4 proc. mažiau nei 2020 metais.
„Fima“
„Fima“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Grupės grynasis pelnas siekė 7,2 mln. eurų – 2 kartus daugiau, nurodoma įmonės Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje.

„Per 2021 metus „Fima“ įmonių grupė sėkmingai vykdė svarbius infrastruktūros projektus Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje. Per metus buvo pasirašyta daugiau nei 200 kontraktų ir sėkmingai įgyvendinta virš 200 projektų“, – teigiama įmonės ataskaitoje.

Įmonė nurodė, kad dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje jai pavyko suvaldyti rizikas veiklai, pradėta ieškoti alternatyvių tiekėjų ir produktų Europos rinkoje, siekiant laiku įgyvendinti vykstančius projektus, tačiau tuo pačiu nutraukiant bendradarbiavimą su Rusijos ir Baltarusijos įrangos ir medžiagų tiekėjais.

„Fima“ grupėje taip pat yra „Fima“ Latvijoje ir Lenkijos „Fima Polska“ bei „Krakowskie Zaklady Automatyki“. Pagrindinė „Fimos“ būstinė įsikūrusi Vilniuje.

Praėjusių metų pabaigoje vidutinis grupės darbuotojų skaičius buvo 438 (2020 metais – 442), iš kurių Lietuvoje – 159 darbuotojai, Lenkijoje – 251 ir Latvijoje – 28.

Šiemet sausį JAV investicinės bendrovės „Barings BDC, Inc.“ portfelio įmonė „Security Holdings B.V.“ iš Lietuvos investicijų bendrovės „Indeco“ įsigijo 46 proc. Lietuvos inžinerinių sprendimų bendrovės „Fima“ akcijų paketą ir tapo vienintele jos akcininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas