Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

FRS naujausioje ataskaitoje atkreipė dėmesį į „Evergrande“ krizės keliamus pavojus

Įtampa Kinijos nekilnojamojo turto sektoriuje, įskaitant susijusią su stipriai įsiskolinusia nekilnojamojo turto vystytoja „Evergrande“, gali turėti įtakos Jungtinėms Valstijoms, jei krizė apims Kinijos finansų sistemą, pirmadienį pareiškė JAV Federalinio rezervo sistema (FRS).
„Evergrande“
„Evergrande“ / piotrkt/123RF.COM nuotr.
Temos: 2 Kinija Verslas

Naujausioje JAV centrinio banko finansinio stabilumo ataskaitoje paminėtas susirūpinimas dėl didelių skolų ir išpūstų nekilnojamojo turto verčių, dėl kurių Pekino reguliavimo institucijos imasi griežtų veiksmų, ir pažymima, kad įtampa gali sukelti „staigią nekilnojamojo turto kainų korekciją“ bei paveikti Kinijos finansų sistemą.

Nemokumo grėsmė, pakibusi virš vienos didžiausių Kinijos nekilnojamojo turto vystytojų „Evergrande“, pablogino investuotojų nuotaikas ir supurtė didžiulę šalies nekilnojamojo turto rinką, visgi įmonė sugebėjo atlikti kelis palūkanų mokėjimus, pardavusi dalį savo turto.

„Atsižvelgiant į Kinijos ekonomikos ir finansų sistemos dydį bei plačius prekybos ryšius su likusiu pasauliu, finansinė įtampa Kinijoje gali daryti spaudimą pasaulio finansų rinkoms, mažinti investuotojų ryžtą rizikuoti, kelti pavojų pasaulio ekonomikos augimui ir turėti įtakos JAV“, – sakoma pranešime.

Ši problema paminėta kaip viena iš kelių galimų finansinių rizikų, FRS teigimu, galinčių paveikti Jungtines Valstijas.

FRS pirmininkas Jerome‘as Powellas rugsėjį ragino nesureikšminti situacijos, pažymėdamas, kad JAV nepajus tiesioginio poveikio, visgi pridūrė, kad krizė gali pakenkti pasauliniam vartotojų pasitikėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas