Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gamyklą Gargžduose valdantis Rusijos milijardierius: traukiamės iš šalių, kuriose stipri antirusiška retorika

Rusiško kapitalo įmonės „Technonikol“, valdančios Gargžduose esančią bituminių membranų ir čerpių gamyklą „Mida LT“, bendrasavininkis Sergejus Kolesnikovas svarsto trauktis iš šalių, kuriose stipri antirusiška retorika.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Rusija Gargždai

Interneto portalo kommersant.ru paklaustas, ar ketina parduoti visas užsienienyje esančias turimas, S.Kolesnikovas sakė, kad „Technonikol“ žiūri atskirai į kiekvieną šalį.

„Technonikol“, besispecializuojanti statybinių medžiagų ir sistemų gamyboje, be Rusijos, „Technonikol“ dar valdo įmones Italijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje.

S.Kolesnikovas teigė, kad Vokietijoje bei Italijoje nemato daug „anti-rusiškos retorikos“, tačiau Lietuvos tarp jų nepaminėjo.

„Iš tų šalių, kuriose vyrauja labai stiprios antirusiškos nuotaikos, kuriose bankai nenori dirbti su rusiškų šaknų turinčiomis įmonėmis, kurių vadovybė nėra labai lojali, mes pasitraukiame. Pavyzdžiui, iš Škotijos. Vokietija ir Italija dar nėra antirusiškos retorikos priešakyje. Kol kas matome, kad jie leidžia mums ten dirbti, todėl Vakarų Europoje jaučiamės daugmaž užtikrintai“, – kommersant.ru teigė jis.

Rusijos milijardierius taip pat kalbėjo, kad kompanija nebeinvestuoja Europoje.

„Taip, kol kas įšaldėme investicijas Europoje. Pirma, tai draudžia įstatymai. Tarp Rusijos ir nedraugiškų šalių turime valiutinį kordoną. Ir, savaime suprantama, investuoti ten yra kvaila, nes dabar nuosavybės teisė, kuri buvo nepajudinama, tapo labai efemeriška. Per pastaruosius pusantrų metų visiškai pasikeitė vertybių sistema. Tai, kas buvo laikoma saugiu, tapo pavojingu, ir atvirkščiai“, – leidiniui kalbėjo jis.

„Mida LT“ iki 2011 m. geriau buvo žinoma kaip „Gargždų mida“ šiuo metu dirba 92 darbuotojai. Pernai „Mida LT“ gavo 46 mln. eurų pajamų ir uždirbo 3,55 mln. eurų grynojo pelno.

Pati „Technonicol“ grupė iki Rusijos invazijos į Ukrainą valdė gamyklas šešiose šalyse: Rusijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje, Italijoje, Lietuove ir Lenkijoje

Šių metų liepą Lenkijoje „Technonicol“ valdytos gamyklos buvo nusavintos, o gamyklas Jungtinėje Karalystėje, teigia S.Kolesnikovas grupė buvo „priversta parduoti“.

Interviu „Kommersant“ verslininkas teigė, kad nuostolis dėl gamyklos Lenkijoje nusavinimo gali siekti 160 mln. eurų ir teigė, kad „Technonicol“ jau pateikė ieškinį prieš Lenkijos vyriausybę. Tačiau net jei gamyklos bus parduotos, pinigų S.Kolesnikovas teigė nesitikintis gauti.

Pagal „Forbes“ S.Kolesnikovo turto vertė siekia 1,2-1,4 mlrd. JAV dolerių. Jam priklauso 50 proc. „Technonicol“ akcijų.

Tuometinę „Gargždų Midą“ iš Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijos „Technonicol“ įsigijo dar 2002 m. pradžioje.

60,33 proc. akcijų akcijų paketas, kurio nominali vertė viršijo 5,75 mln. litų, buvo parduotas už 1,2 mln. litų (apie 350 tūkst. eurų). Jis įsigytas per įmonę „Oxford Limited“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas