Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsiajai „Užupio kavinei“ ieško pirkėjo – visą verslą perleistų už 3,7 mln. eurų

Užupio bendruomenės centru ir vietos „parlamento“ būstine tapusi „Užupio kavinė“ parduodama. Už įmonę, valdančią šią kavinę, ir motelį Trakų rajone, prašoma 3,7 mln. eurų. Savininkai nuo platesnių komentarų susilaiko, tačiau tvirtina, kad tai lėmė ne pandemija, o šeimyninės priežastys.
„Užupio kavinė“
„Užupio kavinė“ / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„27 metai sėkmingo verslo, erdvios vidinės patalpos ir trys terasos, skliautiniai senoviniai rūsiai ir palėpė – parduodama legendinė Užupio kavinė“, – rašoma skelbime Aruodas.lt svetainėje.

Skelbime nurodoma, kad „Užupio kavinė“ – tai senasis Užupio Respublikos „parlamentas“, o patalpos yra parduodamos su sėkmingai veikiančia ir pelninga įmone.

Nurodoma šio verslo kaina – 3,7 mln. eurų.

Įmonės nurodytu telefonu atsiliepusi ir kavinės savininke Marija prisistačiusi moteris15min tvirtino, kad įmonė parduodama ne dėl pandemijos, o dėl šeimyninių priežasčių, tačiau plačiau komentuoti atsisakė.

Skelbime taip pat nurodoma, kad kavinės plotas yra apie 300 kv.metrų, priklauso keli tame pačiame pastate nuomojami butai. Taip pat informuojama, kad „Užupio kavinei“ pirmenybės teise priklauso dalyvauti konkurse lauko kavinės ,,Žalia Žąsis'' veiklai.

Kavinė parduodama su papildomomis patalpomis – veikiančiu moteliu Trakų rajone, kuriame įrengta 23 kambariai.

Beje, skelbimas apie parduodamą „Užupio kavinę“ buvo pasirodęs ir pernai liepą.

„Užupio kavinė“ – pirmoji ir keletą metų vienintelė buvusi Užupio rajone. Čia prasidėjo ir Užupio respublikos istorija. 1997 gegužę atidarius kavinės terasą, kaip sako patys užupiečiai, „viskas ir prasidėjo“. Daug metų čia renkasi Užupio respublikos „parlamentas“, vyksta įvairios bendruomenės šventės.

Pavyzdžiui, antrąją Velykų dieną rengiama Baltųjų staltiesių diena – užupiečiai stalus užtiesia baltomis staltiesėmis, dalinasi šventiškais pietumis, bendrauja. Itin populiari būdavo ir Šv. Patrikos diena, kai terasoje vykdavo airiškos muzikos koncertai, o Vilnelė būdavo nudažoma žaliai, tačiau linksmybes pastaraisiais metais sustabdžiusi pandemija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas