Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ ir „Shell“ sutarties dėl „Baltijos SGD“ projekto įgyvendinimo pasirašymas atidėtas

Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ ir Nyderlandų bei Didžiosios Britanijos energetikos milžinas „Royal Dutch Shell“ iki šio mėnesio vidurio atidėjo šiandien planuotą gamtinių dujų skystinimo gamyklos Suomijos įlankos pakrantėje projekto „Baltijos SGD“ įgyvendinimo sutarties pasirašymą.
„Shell“ logotipas
„Shell“ logotipas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šios sutarties pasirašymui nuspręsta surengti atskirą ceremoniją. Data bus paskelbta vėliau, bet ji tikrai vyks po savaitės ar po 10 dienų “, – agentūrai „Interfax“ sakė „Gazprom“ vadovybei artimas šaltinis.

Jo žodžiais, uždelsimo priežastis – „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris būtų negalėjęs dalyvauti pasirašant šią svarbią sutartį.

„Gazprom“ ir „Royal Dutch Shell“ jau yra pasirašę kelis memorandumus dėl „Baltijos SGD projekto, įskaitant dėl „Shell“ dujų skystinimo technologijos naudojimo šioje gamykloje ir jos rinkodaros modelio, o prieš du mėnesius pasirašė projekto galimybių studijos sutartį.

„Gazprom“, praėjusių metų pradžioje skelbęs, jog jo dujų skystinimo gamykla prie Baltijos jūros pradės veikti metais vėliau nei planuota iki tol – 2021-aisiais, lapkritį terminus pailgino dar vieneriais metais, o šių metų kovą paskelbė naują projekto įgyvendinimo terminą – 2022-2023 metai.

10-15 mln. tonų metinio pajėgumo dujų skystinimo gamykla būtų orientuota į Europos, Artimųjų Rytų, Pietų Azijos ir Pietų Amerikos rinkas, o nedideliais laivais jos produkcija gali būti tiekiama ir į terminalus Baltijos jūros pakrantėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento