Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ ketina kurti savąją dujų skystinimo technologiją

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ ir jo pagrindinius finansų srautus skirstantis „Gazprombank“ ėmėsi Rusijos gamtinių dujų skystinimo technologijos kūrimo, kuri gali būti naudojama ne tik šalyje, bet ir eksportuojama.
„Gazprom“ pastatas
„Gazprom“ pastatas / Scanpix/Sputnik nuotr.

Pasak Energetikos ministerijos atstovo, vyriausybei pasiūlyta šiam projektui suteikti valstybės paramą, kuriant vieną projektavimo centrą bei gamybos sistemą. Ši technologija gali būti panaudota statant penkias dujų skystinimo gamyklas, įskaitant Ust Lugos uoste Suomių įlankos pakrantėje.

„Įvertinus projekto apimtis ir jo įgyvendinimo laikotarpį, teks per labai trumpą laiką sukurti visą pramonės šaką, įtraukiant mokslo organizacijas bei pramonininkus. Ši technologija gali būti pasiūlyta tarptautinei rinkai ir sėkmingai konkuruoti su vakarietiškomis“, – sakė ministerijos atstovas.

Rusija dabar naudoja Europoje bei JAV licencijuotas gamtinių dujų skystinimo technologijas ir baiminasi jų dėl Vakarų sankcijų netekti.

Šiuo metu pasaulyje naudojamos penkios gamtinių dujų skystinimo technologijos, iš populiariausia – Jungtinių Valstijų APCI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento