Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ projektas „Nord Stream“ rado savo atstovų Lietuvoje įvaizdžiui gerinti

Valstybinėms Rusijos energetikos kompanijoms „Gazprom“ ar „Rosatom“ iki šiol sunkiai sekėsi rasti atstovų Lietuvoje. Viešųjų ryšių agentūros iki šiol vengė pasirašyti sutartis su Kremliaus iš esmės kontroliuojamomis kompanijomis. Tačiau šiemet situacija pasikeitė. 
„Nord Stream“ dujotiekis
„Nord Stream“ dujotiekis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pavyzdžiui, Astravo atominės elektrinės geras įvaizdis Lietuvoje kuriamas viešųjų ryšių bendrovės specialistų, dirbančių Maskvoje. 15min žiniomis, „Rosatom“ Lietuvoje bandė rasti agentūrą, kuri galėtų teikti viešųjų ryšių paslaugas, susijusias su Astravo atominės elektrinės įvaizdžio gerinimu. Tačiau pasiūlymo nepriėmė nei viena agentūra.

Rusijos koncernas „Rosatom“ stato atominę elektrinę Astrave.

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“ anksčiau taip pat yra žvalgęsis atstovų kai kuriems savo projektams viešinti, tačiau taip pat nesėkmingai. Bet šįmet ledai pralaužti – politiniu Kremliaus projektu laikomas dujotiekis Baltijos jūroje „Nord Stream 2“ turi savo atstovus Lietuvoje. Projekto informaciniais partneriais pasirinkta viešųjų ryšių bendrovė „PPM Consulting“. Jos vadovė yra Indrė Jakaitytė, 2011-2015 m. buvusi Vilniaus miesto tarybos narė, kai į ją pateko su Artūro Zuoko suburtu visuomeniniu judėjimu „TAIP“.

„Nord Stream“ dujotiekiu Baltijos jūroje yra pumpuojamos rusiškos dujos į Vokietiją, tačiau dabar ketinama statyti jau antrąją atšaką – „Nord Stream 2“. Rytų ir Vidurio Europoje neabejojama, kad tai yra politinis projektas.

I.Jakaitytė Lietuvos žurnalistams šią savaitę jau išsiuntė straipsnį anglų kalba, kuriame teigiama, kad „Nord Stream 2“ kritika yra liguista, o koncernas „Gazprom“, įgyvendinus šį projektą, tikrai neužims dominuojančio vaidmens dujų rinkoje.

Viešųjų ryšių specialistė 15min patvirtino, kad „PPM Consulting“ yra dujotiekio „Nord Stream“ komunikacijos partneris Lietuvoje nuo šių metų pradžios. „Padedame klientui su informacijos sklaida pagal poreikį“, – sakė ji. Beje, iki šiol „Nord Stream“ projekto viešaisiais ryšiais Baltijos šalyse užsiėmė Latvijos agentūra.

Europos Komisija yra pareiškusi, kad „Nord Stream 2“ neatitinka energetikos sąjungos tikslų ir leis sustiprinti tik vieno tiekėjo – „Gazprom“ pozicijas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad tiesti antrasis dujotiekis tarp Vokietijos ir Rusijos „Nord Stream 2“ yra ne komercinis, o geopolitinis projektas, kuriuo siekiama pakenkti Ukrainai bei suskaldyti Europą. Septynių ES valstybių vadovai dėl to yra išreiškę nerimą Europos Komisijos vadovui Jeanui-Claude'ui Junckeriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento