Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Geco Investicijoms“ ir „Idex Nordic“ leista steigti bendrovę

Verslininko Artūro Rakausko bei „Žabolio ir partnerių“ valdoma bendrovė „Geco Investicijos“ ir Prancūzijos energetikos paslaugų kompanijos „Idex International“ valdoma „Idex Nordic“ galės steigti naują įmonę ir įgyti bendrą jos kontrolę, pranešė leidimą išdavusi Konkurencijos taryba.
Konkurencijos taryba
Konkurencijos taryba / Viktorijos Savickos / 15min nuotr.

Pasak jos, planuojama, kad naujai steigiama bendrovė investuos į energetikos projektus ir jų plėtrą. Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas kovo 23 dieną.

„Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, – rašoma pranešime.

Taryba nurodo, kad „Geco investicijos“ vykdo investicinę veiklą, o su ja susiję ūkio subjektai Lietuvoje investuoja į finansų sektoriaus įmones, nekilnojamojo turto objektus, užsiima prekyba bei kita veikla. Su „Idex Nordic“, kuri vykdo investicinę ir verslo konsultavimo veiklą, susijusios įmonės užsiima energijos iš biomasės gamyba ir prekyba, vysto ir valdo energetikos objektus ir kita.

Pernai spalį „Geco Investicijos“ į Lietuvą įžengusiai Prancūzijos atsinaujinančios energetikos grupei „Idex“ pardavė 40 proc. šilumos tiekėjos „Danpower Baltic“ akcijų (jai liko 10 proc.). Dar 50 proc. akcijų ji įsigijo iš Vokietijos kompanijos „Danpower“. „Danpower Baltic“ pavadinimas pakeistas į „Idex Baltic“.

Šį vasarį skelbta, kad „Idex Baltic“ užbaigė sandorį, kuriuo įsigijo vieną didžiausių Lietuvos biokuro gamybos ir tiekimo įmonių „Pusbroliai“.

Pernai spalį „Pusbrolius“ iš verslininko Gintauto Juškos įsigijo prekybos tinklo „Kesko Senukai“ akcininko Artūro Rakausko valdoma Nyderlanduose registruota investicijų įmonė „Genopas“ ir investicijų bendrovės „Žabolis ir partneriai“ valdoma Nyderlandų „Nunica Holdings“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius