Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geronomika: „Žemaitijos pienas“ sunkmečiu investuoja į kokybę

Viena didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo bendrovių „Žemaitijos pienas“ investuoja į kokybę. Praėjusią savaitę kompanijai buvo suteikti ISO 9001 kokybės vadybos ir ISO 22000 maisto saugos vadybos sistemų sertifikatai. Sertifikatus gavo ir įmonių grupei priklausančios bendrovės „Klaipėdos pienas“ ir „Šilutės Rambynas“.
Pavadinimas
„Žemaitijos pienas“ sunkmečiu investuoja į kokybę.

„Maisto saugai visą laiką taikėme itin aukštus reikalavimus, bet nebuvo poreikio to įrodinėti oficialiai, kadangi turime ištikimų Lietuvos ir užsienio pirkėjų ratą, kurie vertina mūsų produkcijos kokybę ir ja pasitiki. Tačiau augantis pirkėjų domėjimasis ir reiklumas maisto produktų saugai, besikeičianti situacija rinkoje – padidėjusi konkurencija, paskatino siekti šių įvertinimų“, – teigia „Žemaitijos pienas“ vykdantysis direktorius Robertas Pažemeckas.

Anot „Žemaitijos pienas“ kokybės vadovės Vilijos Petrošienės, sertifikavimas yra naudingas ir įmonėje gaminamos produkcijos pirkėjams, nes turimi sertifikatai įrodo gaminamų produktų saugą ir kokybę, bei tai, kad tiekėjas turi veikiančią ir nuolat tobulinamą integruotą kokybės ir maisto saugos vadybos sistemą, kuri periodiškai audituojama nepriklausomos tarptautinės sertifikavimo įstaigos.

„Įmonės, turinčios šiuos sertifikatus, tiek vietiniame, tiek tarptautiniame lygmenyje įgyja visame pasaulyje pripažįstamą įvertinimą, įrodantį, kad kompanija aktyviai rūpinasi gaminamo maisto sauga bei kokybe. Tai svarbus rodiklis, į kurį atsižvelgia tiek klientai, tiek partneriai“, – sako bendrovės „Bureau Veritas Lit“ Sertifikavimo vadovas Aloyzas Mikšys.

ISO 9001 – vadybos sistemos sertifikatas rodo, kad įmonėje įdiegta kokybės vadybos sistema, užtikrinanti efektyvų kompanijos valdymą remiantis pasaulyje pripažintomis vertybėmis ir tikslais. ISO 9001 kokybės vadybos sertifikatą turi maždaug 300 Lietuvos kompanijų.

ISO 22000 – maisto saugos vadybos sistemų sertifikatas rodo, kad įmonė užtikrina maisto saugumą visoje gamybos ir tiekimo grandinėje iki pat  jo suvartojimo. Įmonės, turinčios ISO 22000 sertifikatą, išskirtinį dėmesį privalo skirti produktų gamybai ir aplinkos, geros higienos bei geros gamybos praktikų įgyvendinimui, siekiant užtikrinti saugų ir kokybišką galutinį produktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų