Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Girtekos“ sunkvežimis užfiksuotas Maskvoje: įmonė pripažįsta iš Rusijos dar neišėjusi

Visuomenininkas Olegas Šurajevas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo nuotrauka, kurioje transporto įmonės „Girteka“ sunkvežimis pastebėtas Rusijoje. „Girteka ir toliau dirba su žudikais“, – į vatą nevyniojo jis. Tuo metu įmonė neneigia, kad pervežimai Rytų kryptimi yra vykdomi, tačiau teigia tęsianti veiklos atsiskyrimą.
„Girteka“
„Girteka“ / „Girteka“ archyvo nuotr.

Apeliavo į moralę

„Girteka net kažką ten apie milijoną eurų kalbėjo savo ukrainiečių darbuotojams. Be ataskaitų jokių, be jokių žinių, kiek tų darbuotojų, nu tipinis PR. Paprasčiau paimti PR agentūrą ir atrodyti geriau, negu elgies iš tiesų, klasika“, – apie Maskvoje pastebėtą įmonės sunkvežimį socialiniame tinkle rašė visuomenininkas Olegas Šurajevas.

„Girteka“ padės savo kolegoms ukrainiečiams bei jų šeimoms. Mes skiriame 1 mln. Eur mūsų kolegoms ukrainiečiams, kurie šiuo metu yra Ukrainoje ir negali išvykti, bei tiems, kurie dirba Europoje ir nori čia atsivežti savo šeimas“, – socialinių tinklų paskyrose kovą iš tiesų skelbė įmonė.

Tačiau, O.Šurajevo teigimu, nuotrauka iš Maskvos su „Girteka“ užrašu iliustruoja visą Lietuvos verslų esmę – kol pasaulis degs, jie „darys bapkes“.

Vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas bendrovės sunkvežimis:

Tebevykdo pervežimus

15min kreipėsi į „Girteka“ atstovą spaudai Simoną Bartkų. Šis patvirtino, kad iš tiesų pervežimai Rytų kryptimi tebevykdomi, tačiau tęsiamas veiklos atsiskyrimas.

„Kaip skelbėme, prasidėjus karui „Girteka“ sustabdė investicijas Rusijoje bei neteikia paslaugų įmonėms, kurioms taikomos sankcijos. Šalia to, Rytų verslo dalis bus atskirta nuo „Girtekos“, o savarankiškas verslas planuoja koncentruotis į krovinių pervežimus tarp kitų Azijos šalių (Kinijos, Kazachstano ir kt.) ir Europos (tarp jų – per Rusiją)“, – komentavo S.Bartkus.

„Girteka“ archyvo nuotr./„Girteka“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Simonas Bartkus.
„Girteka“ archyvo nuotr./„Girteka“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Simonas Bartkus.

Perklausus, ar jų sunkvežimiai tik važiuoja per Rusijos teritoriją, tačiau neaptarnauja šios šalies įmonių, S.Bartkus teigė, kad vis dėlto aptarnauja, o geografijos keitimas taip pat dar procese, tarp jų ir pervežimai ir iš/į Rusiją.

„Gali būti vykdomas, pavyzdžiui, maisto ar medicinos prekių pervežimas iš Prancūzijos į Rusiją. Tai išeitų, kad užsakymas iš Europos įmonės, bet pervežimas į Rusiją“, – paaiškino jis.

Daugiausia, pasak jo, pervežimai vykdomi tarptautinių klientų užsakymu.

Pasak jo, šiuo metu vykdomas atskyrimo procesas. Kol kas bendrovė vykdo pervežimus visoje geografijoje, daugiausia tarptautiniams klientams iš Vakarų Europos.

„Pagrindinė įmonių grupės veikla – pilnų krovinių pervežimas ES ir Skandinavijoje“, – teigė jis.

S.Bartkaus tvirtinimu, „Girteka“ smerkia Kremliaus režimą dėl pradėto karo Ukrainoje ir smurtą prieš niekuo dėtus žmones.

Kovo pradžioje įmonė skelbė apie planus atsiskirti, tuomet ji pranešė, jog planuoja toliau koncentruotis į verslo vystymą Europoje ir Skandinavijoje, atskirdama Rytų Europos veiklą bei keisdama jos pervežimų veiklos geografiją. Vis dėlto šio laiko įvykdyti atsiskyrimo užmojus nepakako.

„Deja nepakako laiko, procesai ilgi. Kaip matoma iš informacijos apie skaidymą, suskaidymą planuojama įgyvendinti iki lapkričio mėnesio. Daugiau informacijos apie Rytų verslo visišką atskyrimą turėsime rudenį“, – žadėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas