Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Goldman Sachs“ vadovo atlyginimas už 2020 metus sumažintas 10 mln. JAV dolerių

Pelningiausias Volstrito investicinis bankas „Goldman Sachs“ sumažino generalinio direktoriaus Davido Solomono atlyginimą už 2020 metus 10 mln. JAV dolerių iki 17,5 mln. JAV dolerių dėl banko vaidmens skandale, susijusiame su Malaizijos valstybiniu investiciniu fondu „1Malaysia Development Bhd“ (1MDB), rodo antradienį reguliavimo institucijai pateikti dokumentai.
„Goldman Sachs“
„Goldman Sachs“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Atlygio dydis atspindi direktorių valdybos paskelbtą sprendimą“, – sakoma reguliavimo tarnybai pateiktame pareiškime, kuriame taip pat išsamiai aprašytas darbo užmokesčio sumažinimas veiklos direktoriui Johnui Waldronui ir finansų direktoriui Stephenui Scherrui.

Nors tuo metu, kai bankas organizavo 1MDB obligacijų sandorius, šie trys pareigūnai „nežinojo apie banko dalyvavimą bet kokioje neteisėtoje veikloje, valdyba 1MDB klausimą vertina kaip institucinį nesėkmę“, – sakoma pranešime.

„Goldman Sachs“ spalio mėnesį prisipažino kaltas dėl savo vaidmens skandale ir sutiko sumokėti beveik 3 mlrd. JAV dolerių, kad Jungtinėse Valstijose būtų nutrauktas bylos tyrimas.

Buvęs Malaizijos ministras pirmininkas Najibas Razakas pernai buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme dėl kaltinimų korupciją, susijusių su minėtu skandalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas