Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ ES Teisingumo Teismui apskundė EK skirtą 2,4 mlrd. eurų baudą

„Google“ ketvirtadienį apskundė ES Bendrojo Teismo sprendimą palikti galioti bloko skirtą 2,4 mlrd. eurų (2,8 mlrd. JAV dolerių) baudą už piktnaudžiavimą paieškos sistemos dominavimu.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 „Google“ Bauda

Pasak technologijų milžinės, ji kreipėsi į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą – aukščiausią ES teismą, kadangi ES Bendrasis Teismas lapkritį patvirtino 2017 metų Europos Komisijos sprendimą.

Tuo metu bauda buvo didžiausia kada nors Europos Sąjungos skirta bauda. Visgi vėliau ją viršijo 4,3 mlrd. eurų bauda, ​​skirta „Google“ ir susijusi su išmaniesiems telefonams skirta operacine sistema „Android“.

„Atidžiai apsvarstę nusprendėme apskųsti Bendrojo Teismo sprendimą, nes manome, kad yra sričių, kurioms reikia teisinio paaiškinimo iš Europos Sąjungos Teisingumo Teismo“, – sakoma trumpame bendrovės pranešime.

Byla yra susijusi su tuo, kad „Google“ savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose palankesnėmis sąlygomis, palyginti su konkurentų teikiamomis kainų palyginimo paslaugomis, išdėstė ir rodė savo kainų palyginimo paslaugas.

Naujojo apeliacinio skundo nagrinėjimas gali užtrukti iki dvejų metų, o visa byla trunka jau daugiau nei dešimtmetį nuo tada, kai Europos Komisija pradėjo tyrimą 2010-isiais.

Tai, kad Bendrasis Teismas patvirtinto Europos Komisijos sprendimą, tapo už konkurenciją atsakingos Europos Komisijos (EK) narės Margrethe Vestager, atmetusios savo pirmtako taikesnį požiūrį į JAV interneto milžinę, laimėjimu.

Visgi M. Vestager nepavyko pasiekti pergalės tame pačiame teisme kitoje svarbioje byloje prieš „Apple“ ir Airiją, kai teismas atmetė EK sprendimą priversti „iPhone“ gamintoją grąžinti 13 mlrd. eurų ir palūkanas Airijos mokesčių mokėtojams. ES apskundė šį sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas