Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ gresia nauji ES kaltinimai dėl konkurencijos įstatymų pažeidimų

„Google“ gresia nauji Europos Sąjungos (ES) kaltinimai konkurencijos įstatymų pažeidimu, kurie šį kartą yra susiję su JAV interneto paieškos milžinės reklamos verslu.
„Google“ logotipas
„Google“ logotipas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak informuotų šaltinių, už konkurenciją atsakinga Europos Komisijos (EK) narė Margrethe Vestager du naujus nuodugnius „Google“ taikomos praktikos tyrimus gali pradėti jau rugpjūčio mėnesį.

Pirmasis tyrimas, pasak šaltinių, bus susijęs su pelningu interneto paieškos milžinės reklamos verslu, o atliekant antrąjį tyrimą bus dar nuodugniau ištirta įmonės praktika su elektronine prekyba susijusiose srityse.

2014 metais Europos Komisija pareiškė, kad „Google“ piktnaudžiauja savo dominuojančia padėtimi Europos ekonominės erdvės internetinės paieškos paslaugų rinkoje, nes savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose sistemingai teikia pirmenybę savo pačios kainų palyginimo priemonei.

Europos Komisijos atstovas spaudai atsisakė komentuoti šį pranešimą.

Šių metų balandį Briuselis taip pat pareiškė, kad, jo nuomone, „Google“, pažeisdama ES antimonopolines taisykles, piktnaudžiauja dominuojančia padėtimi ir taiko apribojimus „Android“ įrenginių gamintojams ir mobiliojo ryšio tinklų operatoriams. „Google“ sukurta mobilioji operacinė sistema „Android“ naudojama maždaug 80 proc. išmaniųjų mobiliųjų įrenginių Europoje ir pasaulyje.

Jeigu „Google“ kaltė bus įrodyta, įmonei gali būti skirta bauda, kuri gali sudaryti iki 10 proc. jos metinių pardavimų visame pasaulyje. Remiantis įmonės 2015 metų įplaukomis, tai sudarytų 7,4 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai