Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ ir dalis Vokietijos leidėjų pasiekė susitarimą dėl atlyginimo už kuriamą turinį

„Google“ ketvirtadienį pranešė su daugeliu Vokietijos žiniasklaidos priemonių pasiekusi labai svarbų susitarimą, pagal kurį interneto milžinė mokės žiniasklaidos priemonėms už jų sukurto turinio rodymą internete.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis susitarimas – tai pirmasis toks su Vokietijos leidėjais pasiektas susitarimas po to, kai šalis priėmė įstatymą dėl vadinamųjų gretutinių teisių, parengtą pagal ES autorių teisių direktyvą.

Susitarimas apima Vokietijos laikraščius „Zeit“, „Handelsblatt“ ir „Tagesspiegel“, taip pat savaitinius žurnalus, tokius kaip „Spiegel“, „WirtschaftsWoche“ ir „Manager Magazin“.

„Tiek mums, tiek mūsų partneriams tai yra svarbus žingsnis stiprinant sėkmingą partnerystę“, – rašoma „Google“ tinklaraščio įraše, kuriama pridurdama, kad įmonė tęsia diskusijas su kitais leidėjais.

„Tokios platformos kaip „Google“ yra svarbūs mūsų partneriai, ypač todėl, kad jos pritraukia daug srauto į mūsų svetaines ir mes galime komerciškai panaudoti šį pasiekiamumą“, – pažymėjo Vokietijos savaitraščio „Zeit“ leidybos grupės vadovas Raineris Esseris.

Abi pusės rado „abipusiai naudingą sprendimą“, sakoma „Spiegel“ generalinio direktoriaus Stefano Ottlitzo pranešime.

Detalesnė informacija apie sandorio dydį nebuvo pateikta.

Pasaulinės technologijų milžinės, daugiausia amerikiečių įmonės, yra įsivėlusios į daugybę ginčų su Briuseliu ir ES valstybėmis narėmis dėl mokesčių, piktnaudžiavimo dominuojančia padėtimi rinkoje, privatumo problemų ir dėl to, kad jos krauna pelną iš žurnalistinio turinio, nemokėdamos tokio turinio autoriams.

Siekdama išspręsti šią problemą, ES direktyva parengė autorių teisių ir gretutinių teisių direktyvą, leidžiančią leidėjams reikalauti kompensacijos už naudojimąsi jų turiniu.

Vokietijos įstatymų leidėjai direktyvą šalyje įgyvendino birželį, o pasiektasis susitarimas atitinka panašius kitose ES šalyse sudarytus susitarimus su kitomis technologijų įmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas