Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ įsigis „Reliance“ skaitmeninio padalinio dalį už 4,5 mlrd. JAV dolerių

JAV interneto milžinė „Google“ ketina įsigyti „Reliance“ skaitmeninio padalinio dalį už 4,5 mlrd. JAV dolerių, trečiadienį pranešė Indijos konglomerato vadovas.
Google
Google / 123rf.com nuotr.

„Džiaugiamės galėdami pasveikinti Indijoje ir visame pasaulyje gerai žinomą įmonę, „Google“, su kuria pasirašėme įpareigojantį partnerystės ir investavimo susitarimą“, kuris suteiks Silicio slėnio įmonei 7,7 proc. „Jio Platforms“ akcijų, akcininkams pareiškė Mukeshas Ambanis metiniame susirinkime.

Abi bendrovės taip pat sukurs išmaniųjų telefonų operacinę sistemą „Android“ pagrindu“, – pareiškė M.Ambanis ir pridūrė: „Indija stovi ant 5G eros slenksčio.“

„Pigūs išmanieji telefonai ir duomenys leido milijonams indų prisijungti prie interneto, o „Jio“ šiame procese suvaidino didelį vaidmenį. Mūsų tikslas yra pritraukti milijardą indų į internetą“ – pareiškė „Google“ vadovas Sundaras Pichai susitikime parodytame vaizdo pranešime.

„Google“ šią savaitę pareiškė, kad per ateinančius penkerius–septynerius metus Indijoje investuos 10 mlrd. JAV dolerių.

Didelės įmonės, įskaitant „Facebook“, „Intel“ ir kitas bendroves, šiais metais jau įliejo apie 15 mlrd. JAV dolerių į „Jio Platforms“, nes M. Ambanis – turtingiausias Indijos žmogus – siekia mesti iššūkį JAV milžinėms „Amazon“ ir „Walmart“ Indijos augančiame internetinės mažmeninės prekybos sektoriuje, o įvairios bendrovės skuba atsirėžti viliojančios rinkos dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas