Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ pateikė apeliaciją dėl ES skirtos rekordinės baudos

„Google“ antradienį paskelbė teikiantys apeliaciją dėl rekordinės 4,34 mlrd. eurų baudos, kurią įmonei už dominuojančios rinkos pozicijos išnaudojimą anksčiau šiemet skyrė Europos Sąjunga (ES).
„Google Android“ talismanas
„Google Android“ talismanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Informaciją naujienų agentūrai AFP elektroniniu paštu patvirtino „Google“ atstovas Alas Verney.

Liepos mėnesį Briuselis nusprendė, kad „Google“ išnaudojo didžiulį „Android“ operacinės sistemos populiarumą išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose savo pačių paieškos variklio reklamai bei konkurentų slopinimui.

ES konkurencijos komisarė Margrethe Vestager įsakė „Google“ arba „nutraukti tokio elgesio praktiką per 90 dienų, arba gauti baudą“, kuri gali siekti iki 5 proc. įmonės pajamų – daugiau nei 4,3 mlrd. eurų.

Ši bausmė yra beveik dvigubai didesnė nei ankstesnė rekordinė ES skirta bauda už antimonopolinių įstatymų pažeidimą, kurią pernai taip pat gavo „Google“.

„Google“ išmaniųjų telefonų gamintojams „Android“ operacinę sistemą teikia nemokamai ir didžiąją dalį pajamų generuoja parduodama reklamas, kurios pasirodo kartu su paieškos rezultatais.

Tačiau M.Vesrager teigė, kad „Google“ taip slopina savo konkurentus, versdama didžiuosius išmaniųjų telefonų gamintojus, pavyzdžiui, „Samsung“ ar „Huawei“, į savo prietaisus diegti „Google“ paieškos variklį bei „Google Chrome“ naršyklę.

Savo ruožtu „Google“ generalinis direktorius Sundaras Pichai liepą atmetė šiuos kaltinimus ir pabrėžė, kad ES ignoruoja faktą, kad „Android“ išmanieji telefonai konkuruoja su „Apple“ gaminamais telefonais, kuriuose naudojama „iOS“ operacinė sistema.

„Google“ apeliacijos procesas ES teismų sistemoje gali užtrukti ne vienerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento