Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ sutiko sumokėti 3,8 mln. JAV dolerių byloje dėl darbo užmokesčio nustatymo

JAV darbo rinkos reguliavimo institucijos pirmadienį pranešė, kad „Google“ sutiko sumokėti 3,8 mln. JAV dolerių, kad išspręstų įtarimus dėl diskriminacijos moterų inžinierių ir Azijos kilmės darbo ieškančių asmenų atžvilgiu.
„Google“
„Google“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Darbo departamentas teigė, kad didžioji dalis baudos bus skirta 2 655 moterų, dirbančių inžinierių pareigose, neišmokėtam atlyginimui ir palūkanoms padengti, bei kompensacijoms beveik 3 000 moterų ar Azijos kilmės kandidatams į pareigas, kurie nebuvo priimti dirbti inžinieriais.

„Google“ teigimu, neatitikimai paaiškėjo atliekant įprastą vidinę analizę, o bendrovė sutiko sudaryti taikos susitarimą, kad ištaisytų padėtį, neigdama galimą įstatymų pažeidimą.

„Manome, kad visiems turėtų būti mokama atsižvelgiant į atliktą darbą, o ne į tai, kas jie yra. Daug investuojame siekdami užtikrinti, kad mūsų įdarbinimo ir atlyginimo procesai būtų sąžiningi ir nešališki“, – atsakydama į naujienų agentūros AFP užklausą teigė „Google“ atstovė spaudai.

Manome, kad visiems turėtų būti mokama atsižvelgiant į atliktą darbą, o ne į tai, kas jie yra.

Ji pridūrė, jog „Google“ kasmet analizuoja savo darbo užmokesčio duomenis ieškodama neatitikimų ir „džiaugėsi“, jog įtarimai buvo išspręsti.

Remiantis Darbo departamento duomenimis, atlikus vertinimą nustatyta, kad „Google“ biuruose Silicio slėnyje ir Vašingtono valstijoje dirbantys programinės įrangos inžinieriai – vyrai ir moterys – gauna skirtingą darbo užmokestį, atsižvelgiant į darbuotojų lytį.

„Diskriminacija dėl atlyginimų išlieka sistemine problema“, – sakoma Federalinių sutarčių vykdymo programų biuro vadovės Jenny Yang pranešime.

Diskriminacija dėl atlyginimų išlieka sistemine problema.

Agentūra taip pat teigė atskleidusi „įdarbinimo koeficientų skirtumus“, dėl kurių moterys ir Azijos kilmės asmenys, kandidatuojantys į su programinės įrangos inžinerija susijusias pareigas, atsidūrė nepalankioje padėtyje.

Pagal susitarimą, „Google“ sutiko peržiūrėti savo politiką, procedūras ir praktiką, susijusią su įdarbinimu ir darbo užmokesčiu, teigė Darbo departamentas.

Praėjusių metų pabaigoje „Google“ patronuojamoji įmonė „Alphabet“ pranešė ketinanti imtis veiksmų, skirtų užkirsti kelią netinkamam seksualiniam elgesiui savo padaliniuose, įgyvendindama pakeitimus, parengtus siekiant išspręsti akcininkų pateiktą ieškinį.

Pagal susitarimą interneto milžinė skirs 310 mln. JAV dolerių įvairovės, teisingumo ir įtraukties iniciatyvoms ir leis darbuotojams kreiptis į teismus, o ne privatų arbitražą, kad išspręstų ginčus dėl elgesio jų atžvilgiu.

Akcininkų ieškinyje teigiama, kad „Alphabet“ valdyba ir vyresnieji vadovai neteisėtai skyrė kelis milijonus JAV dolerių išeitinėms išmokoms keliems vadovams vyrams, apkaltintiems seksualiniu priekabiavimu prie moterų, net tuomet, kai atliktas vidaus tyrimas patvirtinimo kaltinimus.

2018 metais įmonės biurų miestelyje Mountin Vju mieste įvyko demonstracija dėl įtarimų, susijusių su netinkamu vadovų seksualiniu elgesiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas