Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija ir „Microsoft“ paskelbė apie 1 mlrd. eurų dydžio investicijų susitarimą

Graikija ir „Microsoft“ pirmadienį paskelbė apie 1 mlrd. eurų dydžio investicijų į debesų saugyklų infrastruktūros kūrimą šalyje susitarimą.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Scanpix“ nuotr.

Susitarimas leis Graikijos proversliškai vyriausybei planuoti laipsnišką biurokratizmu garsėjančio gyventojų aptarnavimo aparato perkėlimą į internetą.

„Mes atgabensime duomenų centrus į Graikiją. Kursime naują regioną, kuris apims Graikiją ir [kaimynines šalis]“, – projekto pristatymo Atėnuose metu kalbėjo „Microsoft“ prezidentas Bradas Smithas.

„Tai bus nauja galimybė kiekvienam mažam Graikijos verslui... naudodamiesi debesijos paslaugomis, jūs mokate už tai, ką naudojate, ir mokate tik tada, kai jomis naudojatės“, – pabrėžė B.Smithas ir pridūrė, kad įmonėms nebereikės investuoti į serverių pirkimą ir priežiūrą.

Projektas numato tris duomenų centrus Atėnų rajone, tačiau kol kas informacijos apie tikslesnį projekto įgyvendinimo grafiką nepaskelbta.

Šiuo metu „Microsoft“ turi duomenų centrus Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje ir Airijoje bei stato tokius centrus Lenkijoje, Italijoje ir Ispanijoje.

„Microsoft“ sutartyje taip pat numatytos mokymo programos 100 000 Graikijos gyventojų, pranešė pareigūnai.

„Microsoft“ taip pat kuria papildytosios realybės svetainę, kurioje reklamuojama Senovės Olimpija – olimpinių žaidynių gimtinė. Svetainė bus pristatyta 2021 metais.

Naudodamiesi mobiliojo telefono programa, lankytojai „3D formatu pamatys senovės Olimpijos paminklus ir gyvenimą, koks buvo prieš 2,5 tūkstantmečio“, – pažymėjo Graikijos premjeras Kiriakas Micotakis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas