Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Griežtas žvilgsnis į „Amazon“: tyrimas parodė, kad įmonė išmeta naują elektroniką

Amerikiečių elektroninės prekybos milžinė „Amazon“ atsidūrė po Jungtinės Karalystės politikų padidinamuoju stiklu, paaiškėjus, kad įmonė išmeta tūkstančius neparduotos elektronikos prekių, įskaitant nešiojamuosius kompiuterius, televizorius, ausines, taip pat knygas.
Darbas „Amazon“
Darbas „Amazon“

„Nepaprastai neramu matyti išmetamą įrangą, vietoje to, kad ji būtų paskirstoma labdaros organizacijoms, kurios galėtų daiktus perduoti tiems, kam jų reikia“, – teigiama laiške, kurį pasirašė Leiboristų partijai priklausantys parlamentarai Julie Elliott, Siobhain McDonagh ir Darrenas Jones.

S.McDonagh tai pavadino „beprasmišku švaistymu.“

„Jūs išmetate visiškai gerus daiktus, kurių žmonėms reikia, o su savo darbuotojais elgiatės lygiai taip pat blogai“, – piktinosi parlamentarė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“

„ITV News“ slapto filmavimo metu atskleidė „Amazon“ Danfermlino (Škotija) sandėlyje aptikusi „naikinimo zoną“, į kurią patekdavo įvairūs elektronikos įrenginiai – nuo kompiuterinės įrangos iki plaukų džiovintuvų. Šios prekės buvo paskirstytos į dėžes su užrašu „sunaikinti.“ Tuomet dėžės buvo pakraunamos į sunkvežimius ir nuvežamos į atliekų tvarkymo aikštelę, likusi dalis – į perdirbimo centrus. Buvęs darbuotojas „ITV News“ sakė, kad sandėlyje esantys darbuotojai per savaitę turėjo sunaikinti 130 tūkst. daiktų.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas savo ruožtu pažadėjo, kad JK Vyriausybė išnagrinės įmonės elgesį. Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamentas teigė, kad „gyvybiškai svarbu, jog kuo daugiau prekių būtų pakartotinai panaudojamos ar perdirbamos, o ne būtų pasmerkiamos sąvartynams ar deginimui.“

Tuo metu „Amazon“ įtarimus neigė.

„Mūsų prioritetas yra perparduoti, dovanoti ar perdirbti neparduotus produktus“, – tikino bendrovė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Amazon“

Analitikai svarsto, kad prekių atsikratoma, nes jas sunaikinti yra pigiau nei toliau laikyti sandėliuose.

Tyrimai Vokietijoje ir Prancūzijoje atskleidė panašią situaciją ir kituose „Amazon“ sandėliuose. Jungtinės Karalystės profesinė sąjunga „GMB Union“ teigė, kad „Amazon“ yra „godi įmonė, kuriai pelnas yra svarbiau nei planeta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas