Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grigeo“ akcijų kainos šuolis iki žinios apie jų pardavimą sukėlė abejonių

Baltijos biržų žvaigždė ketvirtadienį su 12,2 proc. šuoliu neabejotinai buvo Gintauto Pangonio kontroliuojama medžio plaušo plokščių, kartono bei higieninio popieriaus gamybos įmonė „Grigeo“, tačiau tai, kad kaina pusę šio atstumo nukeliavo dar iki esminės naujienos paskelbimo, makleriams kelia įtarimų, rašo „Verslo žinios“.
AB „Grigiškės“ Prezidentas Gintautas Pangonis
Gintautas Pangonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ankstyvą popietę bendrovė paskelbė, kad su Vokietijos bendrove „Homanit Holding GmbH“ pasirašė ketinimų protokolą dėl 100 proc. „Grigeo Baltwood“ akcijų pardavimo. Sandorio vertė neatskleista, tačiau laisvų lėšų laukiantys investuotojai puolė kelti akcijų kainą. Vis dėlto ir pirmieji reagavusieji į naujieną galbūt jau šoko į antrą trečią traukinio vagoną, nes dar prieš paskelbiant esminę naujieną „Grigeo“ akcijos nuo ryto jau buvo pabrangusios apie 6 proc.

„Panašu, kad kažkas turėjo informaciją anksčiau, nei ji pasiekė rinką. Ko gero, didesnių komentarų nereikalaujanti situacija rodo, kad vis dėlto Baltijos šalyse dar yra neskaidrumo ir tie, kurie prieina prie pirminės informacijos, įgauna pranašumą. Jeigu dominavo sandoriai per vieną tarpininką, tai kaip ir leidžia indikuoti, kad tam tikra grupė žmonių žinojo informaciją ir tuo pasinaudojo“, – dienraščiui svarstė Šiaulių banko finansų makleris Tomas Kipišas.

Pirmoje dienos pusėje aktyviausiai „Grigeo“ akcijas pirko Vilniaus „Swedbank“ atstovaujami klientai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas