Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Grigeo Klaipėda“: dėl gedimo į Kuršių marias pateko nuotekų, tarša sustabdyta

Dėl techninio gedimo gamykloje į Kuršių marias pateko gamybinių nuotekų, tačiau tarša sustabdyta, antradienį pranešė įmonė „Grigeo Klaipėda“ .
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje
„Grigeo Klaipėda“ įmonė Klaipėdoje / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

„Dvi–tris valandas trukusį technologinio apyvartinio vandens patekimą į aplinką operatyviai sustabdėme. Glaudžiai bendradarbiaujame su aplinkosaugininkais, siekiant nustatyti incidento aplinkybes ir į aplinką patekusių nuotekų kiekį. Pirminiais duomenimis, jis neturėtų būti didelis“, – pranešime cituojamas „Grigeo Klaipėda“ technikos direktorius Paulius Sereikis.

Gavus pranešimą apie pastebėtas nuotekas Kuršių mariose, „Grigeo Klaipėda“ kartu su aplinkosaugininkais skubiai atliko išsamų visos įmonės infrastruktūros patikrinimą, teigiama pranešime.

Nustatyta, kad gamybinės atliekos dėl laikino techninio gedimo pateko į „Klaipėdos vandens“ eksploatuojamus lietaus nuotekų tinklus ir per juos pateko į marias.

Pasak P.Sereikio, įmonė bendradarbiauja su aplinkosaugininkais atlieka vidinį patikrinimą.

15min primena, kad 2020 m. sausio 7 d. po didžiulio masto operacijos buvo atskleista, kad kartono fabrikas „Grigeo Klaipėda“ metų metus nevalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias. Aplinkosaugininkų teigimu, įmonės padaryta žala siekia 48 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas