Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Hidrostatyba“ savo antrinei įmonei pardavė Kauno M.K.Čiurlionio tilto plėtros koncesijos sutartį

Gargždų statybos įmonė „Hidrostatyba“ savo antrinei įmonei pardavė prieš dešimtmetį pasirašytą koncesijos sutartį su Kauno savivaldybe dėl M.K.Čiurlionio tilto prietilčio statybos. Apie sutarties, kurios balansinė vertė praėjusių metų pabaigoje siekė 18,544 mln. eurų, pardavimą bendrovė paskelbė 2015 metų veiklos ataskaitoje, pateiktoje Registrų centrui.
Bilietų kainos Lenkijoje ir Ukrainoje bus dvigubai mažesnės nei 2008-ųjų Europos pirmenybėse.
Eurai / „Scanpix“ nuotr.

„Hidrostatybos“ vadovas Algirdas Žukauskas BNS patvirtino, kad kalbama apie koncesijos sutartį, 2006 metų pabaigoje pasirašytą su Kauno savivaldybe. Anot jo sutartis dėl koncesijos sutarties pardavimo dar nėra pasirašyta, todėl nuo platesnių komentarų įmonės vadovas susilaikė.

Tuo metu Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS teigė, kad savivaldybė koncesijos sutarties pardavimo sutartį pasirašė prieš dvi savaites.

„Realiai koncesijos sutartis neparduota, jie („Hidrostatyba“ – BNS) įsteigė kitą įmonė perkeliant tą koncesijos sutartį į kitą įmonė, o „Hidrostatyba“ laidavo už naująją įmonę, į kurią sutartis buvo perkelta. (...) Taip daroma dėl to, kad įmonės galėtų vystytis, nes normaliai kai balanse yra tokie įsipareigojimai, tada nei vienas bankas nenori bendrauti su tokiomis įmonėmis. Kadangi tai buvo viena iš pirmųjų koncesijos sutarčių Lietuvoje, niekas tuomet negalvojo į ateitį, o šiai dienai visi steigia naujas įmones koncesijai ir didesnė įmonė tik laiduoja“, – BNS kalbėjo G.Petrauskas.

„Hidrostatyba“ savo ataskaitoje nurodo, kad derasi su banku dėl koncesijos sutarties perfinansavimo, kas bendrovei suteiktų galimybę gauti lėšų atsiskaitymams su kreditoriais ir naujų objektų vystymo finansavimui.

2006 metų spalį didžiausias šalyje komercinis bankas SEB „Hidrostatybai“ suteikė ilgalaikę 21,1 mln. eurų paskolą. Tuomet skelbta, kad gautos lėšos bus naudojamos 23,2 mln. eurų vertės Kauno M.K.Čiurlionio tilto prietilčio statyboms.

Pagal koncesijos sutartį „Hidrostatyba“ įsipareigojo prietilčio statybas baigti per dvejus metus, o vėliau jį eksploatuoti dar 23 metus.

„Hidrostatyba“ pernai gavo 46,932 mln. eurų pajamų – 29,1 proc. mažiau nei 2014 metais, kai įmonės apyvarta buvo 77,091 mln. eurų. Bendrovės grynasis pelnas per metus smuko 66,4 karto iki 93,6 tūkst. eurų, nurodoma Registrų centrui pateiktoje „Hidrostatybos“ 2015 metų ataskaitoje.

2016 metais bendrovė tikisi atlikti darbų už 29,4 mln. eurų ir uždirbti 597 tūkst. eurų ikimokestinio pelno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas