Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

HSBC dėl banko Prancūzijoje pardavimo gresia 3 mlrd. JAV dolerių nuostolių

Didžiosios Britanijos bankas „HSBC Holdings“ dėl mažmeninės bankininkystės paslaugas teikiančio padalinio Prancūzijoje pardavimo gali patirti apie 3 mlrd. JAV dolerių nuostolių.
Paryžius
Paryžius / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Prancūzija Bankas

Dėl nepelningo verslo Prancūzijoje pardavimo už simbolinę 1 euro kainą HSBC susitarė su privačia Niujorko investicijų bendrove „Cerberus Capital Management“. Sandorį ketinama užbaigti 2023 metų pirmąjį pusmetį, rašoma HSBC pranešime.

Dėl šio sandorio HSBC gali patirti maždaug 2,3 mlrd. JAV dolerių ikimokestinius nuostolius. Bankui taip pat gali tekti nurašyti 700 mln. eurų prestižo vertės.

HSBC laipsniškai nutraukia mažmeninės bankininkystės veiklą Prancūzijoje ir Jungtinėse Valstijose, kuri yra nuostolinga, ir savo viltis deda į Azijos regioną. Šių metų vasarį bankas skelbė, jog planuoja sutelkti savo kapitalą ir darbo vietas šiame regione. Per ateinančius penkerius metus HSBC į Aziją ketina investuoti apie 6 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu „Cerberus“ planuoja perkamą HSBC mažmeninės bankininkystės verslą Prancūzijoje sujungti su „My Money Group“ – Prancūzijos banku, kurį bendrovė 2017 metais įsigijo iš „General Electric“.

Maždaug 55 mlrd. JAV dolerių vertės turtą valdanti „Cerberus“ anksčiau įsigijo Australijos „Bawag Group“ ir Vokietijos „Hamburg Commercial Bank“, taip pat „Deutsche Bank“ ir „Commerzbank“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas